ActualitateSportStiri

În ce probe va concura David Popovici la Campionatele Naționale de la Otopeni

Advertisment
Advertisement
efume.ro

S-a stabilit în ce probe va concura David Popovici la Campionatele Naționale de la Otopeni.

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori (100 şi 200 m liber), participă la şase probe individuale cu prilejul Campionatelor Naţionale de la Otopeni (5-9 aprilie), transmite Agerpres.

Advertisment

David Popovici (CS Dinamo) începe anul cu Naţionalele de înot şi va concura în probele de 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate, 50 m fluture, la câteva probe de ştafetă, dar nu şi în proba de 200 m liber.

Advertisment

”David va concura la 50 m liber, 100 m liber, 400 m liber, 50 m spate, 100 m spate şi 50 m fluture. Sigur, va participa şi la câteva din ştafetele clubului. Ne-am dori să vedem progres la celelalte procedee şi probe”, a spus Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului.

Antrenorul lui David Popovici a explicat şi motivul pentru care cel mai bun sportiv al României de anul trecut nu va înota proba de 200 m liber: ”Nu ne-am dorit-o pentru acest concurs. Proba de 100 liber a rămas pentru că este normal să concureze alături de colegii cu care se urmăreşte crearea unei ştafete pentru Paris. Trebuie să se sprijine reciproc”.

În acest an, David Popovici va lua startul la Mondialele de la Fukuoka (14-30 iulie) şi la Europenele în bazin scurt de la Otopeni (5-10 decembrie). Nu va lua startul la Europenele Under-23, altă competiţie majoră din acest an.

David Popovici a cucerit 14 medalii, dintre care 11 de aur, la cele cinci mari competiţii la care a participat în 2022.

”Nu există un obiectiv major în acest an, ci doar dorinţa de a avea o prestaţie cât mai bună la CM de la Fukuoka. Un obiectiv secundar pentru Campionatele Naţionale a fost îndeplinit: competiţia o să fie transmisă de TVR. David vrea să se califice la JO 2024 în probele de 50, 100, 200, 400 m liber, dar poate reuşeşte să îndeplinească baremul şi la alte probe”, a adăugat Rădulescu.

David Popovici va debuta la Naţionale miercuri în proba de 50 m liber, iar în ziua a doua se va alinia la 50 m fluture.

 

Advertisment
Advertisment