ActualitateSportStiri

Planurile lui David Popovici. ”Îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”

Advertisment
Advertisement
efume.ro

David Popovici, dublu campion mondal și european la înot, a declarat că își dorește cel puțin o medale la Olimpiada de la Paris din anul 2024.

Davd Popovci a fost prezent luni la lansarea Academiei de Înot a Clubulu Sportiv Dinamo. Înotătorul a mărtuist că a început antrenamentele ș a vorbit și despre planurile pe care le are. Acesta a afirmat că își dorește cel puțin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Advertisment

“La 16 ani am reuşit să mă calific la Jocurile Olimpice, aşa cum mi-am dorit de când eram mic. Chiar la 11 ani am avut un tort cu cercurile olimpice şi Jocurile Olimpice 2020. Deci mi-am îndeplinit visul de a participa, acum, după experienţa de acolo, sigur că îmi doresc cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris”, a spus David Popovici, relatează Agerpres.

Advertisment

Planurile lui David Popovici. ”Aceasta este cam cea mai grea perioadă din punct de vedere al antrenamentelor, pentru că vor fi cele mai grele, cele mai lungi şi cele mai plictisitoare”

David Popovici a intrat în stadiul de pregătire: ”Pregătirea mea merge bine, am intrat în stadiul plictisitor al ei. Pentru că nu există competiţii prea curând. E momentul perfect să plecăm în cantonamente şi să construim o bază foarte bună şi puternică pentru singurul meu concurs important din vara asta, Campionatele Mondiale în bazin lung. Mă gândesc la un nou titlu mondial. Vom pleca în cantonament în Tenerife unde vom petrece trei săptămâni, la fel ca anul trecut. E un mediu în care nu ai multe lucruri de făcut, doar antrenament, hotel, masă, somn şi în plus învăţat”.

“Aceasta este cam cea mai grea perioadă din punct de vedere al antrenamentelor, pentru că vor fi cele mai grele, cele mai lungi şi cele mai plictisitoare. Dar am mai trecut prin asta şi o să o fac din nou. Face parte din sportul de performanţă, eu mi-am asumat asta, ştiu ce înseamnă. Până şi plictiseala aia este o plictiseală care mie îmi face bine. Orice antrenament de peste 5-6.000 de metri poate deveni plictisitor, dar repet, face parte din sportul de performanţă. Fiecare sportiv ştie că la baza factorilor care decid cine devine cel mai bun repetiţia este mama învăţăturii. Ăsta este principiul de bază”, a adăugat campionul la înot.

David Popovici se ocupă însă și de pregătirea școlară, având în vedere că va da Bacalaureatul:
“Sunt în clasa a 12-a, trebuie să balansez totul şi cu Bacalaureatul. Fac meditaţii, învăţ, trebuie să îmi fac timp de ambele lucruri. La Bac voi da română, istorie şi mai am să-mi aleg o materie. În ceea ce priveşte facultatea încă nu m-am decis”.

Advertisment
Advertisment