Actualitate

Doar în România se poate așa ceva. Un deținut a fost eliberat ca să participe la emisiunea Românii au talent

E greu de spus cum iau decizii judecătorii din România. Recent, au eliberat un deținut ca să participe la emisiunea Românii au talent.

Emisiunea Românii au talent a devenit virală în întreaga Românie. Un deținut a cerut să fie eliberat pentru a se înscrie la concurs, iar judecătorii au admis.

Doar în România se poate așa ceva. Un deținut a fost eliberat ca să participe la emisiunea Românii au talent

Povestea lui Cezar N e cu siguranță unică. Aflat în închisoare, acesta a făcut o cerere cu totul ieșită din comun. A cerut să fie eliberat condiționat pentru a participa la emisiunea Românii au talent.

“Reprezentantul Ministerului Public, având cuvântul, arată că în cauză sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de liberare condiționată. Sens în care solicită a se pune în vedere și motivele reținute de comisia de liberare din cadrul Penitenciarului București – Rahova (…)

Apărătorul petentului, având cuvântul, arată că achiesează la concluziile formulate de reprezentantul Ministerului Public. Petentul, având ultimul cuvânt, solicită admiterea cererii. Arată totodată că ar vrea să fie liberat întrucât în curând o să înceapă înscrierile la concursul «Românii au talent» și intenționează să participe și el”, se arată în dosarul tânărului.

Tânărul executa sentința în regim deschis

Potrivit surselor, acesta mai avea de executat trei luni de închisoare. Magistrații au analizat actele din dosar și au ajuns la concluzia că scopul pedepsei a fost atins și deținutul poate fi eliberat. Au fost luate în considerare și faptul că Cezar N. a fost cuminte în timpul pedepsei și a participat la toate activitățile la care a fost selecționat.

“Admite propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia pentru liberare condiționată din cadrul Penitenciarului București-Rahova. Dispune liberarea condiționată a condamnatului pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 3 luni închisoare. Atrage atenția condamnatului asupra conduitei sale viitoare”, spun magistrații.