Extern

Unele țări europene relaxează restricțiile

Mai multe state din Europa încep să relaxeze măsurile de distanțare socială, iar oamenii revin, progresiv, la serviciu.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus a dus la adoptarea unor măsuri radicale. Astfel, foarte multe țări au declarat stare de urgență, iar oamenii sunt ținuți în case.

Unele state încep însă să relaxeze aceste reguli

Italia a fost afectată serios de pandemie, însă începe să iasă ușor din criză. Astfel, se redeschid treptat librăriile, papetăriile, magazinele cu haine pentru copii și micile afaceri locale.

Advertisment

În unele regiuni, precum Lombardia, măsurile de izolare rămân însă valabile la fel că și până acum. Chiar și așa, autoritățile fac anumite strategii care să permită cât mai multor salariați să revină la muncă.

Advertisment

Austria e o altă țară în care oamenii vor reveni la serviciu. Au fost de asemenea redeschise librăriile, magazinele mici, precum și cele de parfumuri, bijuterii sau haine. Mai mult de 14 000 de cazuri de infectare au fost înregistrate în Austria.

Chiar și așa, comercianții sunt în continuare obligați să respecte reguli stricte de igienă și distanțare socială. Cei care le vor încalcă vor primi sancțiuni care depășesc 3 000 de euro.

În viitorul apropiat vor urma și alte măsuri de relaxare, însă deocamdată granițele rămân închise. Ministrul de Externe al Austriei a declarat că nu se poate lua în calcul o libertate totală de călătorie, atât timp cât virusul nu a fost învins la nivel mondial.

Pe de altă parte, în Cehia este permisă călătoria în afară țării, dacă este cazul unei urgențe, precum un tratament medical. Aproape 6 000 de cazuri de infectare cu Covid-19 și 147 de decese au fost înregistrate în Cehia.

Situația pandemiei la nivel global

Coronavirusul continuă să facă tot mai multe victime în întreaga lume. Până sâmbătă, au avut loc 104 938 de decese la nivel global. Cele mai multe au fost în Statele Unite, Spania, Franța și Marea Britanie.

Peste 1 720 000 de cazuri de coronavirus au fost depistate la nivel global. Statele Unite a înregistrat cele mai multe, peste 500 000. Spania e pe locul 2, cu mai mult de 160 000 de cazuri.

Până sâmbătă, au fost declarate vindecate aproape 400 000 de persoane, cele mai multe în China, Spania, Germania, Iran și Italia.

Advertisment
Advertisment