Extern

Un Campion Olimpic a Decis să Ajute Umanitatea

Iker Martinez confecționează măști chirurgicale în speranța că va putea salva vieți în plină pandemie de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Măștile chirurgicale sunt la mare căutare în această perioadă când virusul se extinde cu repeziciune pe mapamond, Din nefericire resursele medicale lipsesc cu desăvârșire. Având în vedere numărul mare de cereri nici nu este de mirare că se găsesc atât de greu măștile de protecție.

Lipsa măștilor de pe piață a fost o reală provocare pentru Iker Martinez

Iker Martinez s-a implicat în acest proiect alături de cei 3 copii ai săi. El vrea să confecționeze cât mai multe măști pentru ca cei care lucrează în sistemul medical să se poată proteja în mod eficient.

Advertisment

Iker Martinez, a fost cel care a reușit să ia aurul la Jocurile Olimpice din 2004. El a decis că vrea să lupte împotriva acestui virus de temut. După Italia, Spania este cea mai afectată țară pentru că sute de oameni mor aici zilnic.Situația este cu adevărat drastică.

Advertisment

Acesta a fost un semnal de alarmă pentru Iker Martinez. Oamenii mor în primul rând deoarece cad pradă bolii din lipsa materialelor de protecție. Foarte mulți sportivi au fost contaminați cu coronavirus.

În perioada în care antrenamentele și competițiile sportive sunt interzise aceștia se antrenează acasă. În acest timp, fostul campion olimpic este preocupat să sprijine personalul medical. Medicii și asistenții care lupta în linia întâi merită toată cinstea și admirația.

Fostul sportiv deține cunoștințe în domeniul medical

Iker Martinez nu este cu totul străin de măștile și mănușile chirurgicale. El cunoaște detaliile de bază și vrea să facă din acest proiect unul câștigător.

Prin urmare Iker și-a cumpărat o mașină de cusut și s-a apucat de confecționat măști de protecție. Acesta spune că nu este un profesionist dar se străduiește să facă cât mai multe măști zilnic.

De asemenea, susține că este inadmisibil ca zilnic medici și asistenți să fie expuși riscului de contaminare din lipsa resurselor medicale. Iker spune că suntem puși într-o situație îngrozitoare cu toții când știm că nu îi putem proteja pe părinții și bunicii noștri.

Fostul campion olimpic nu mai are atâta timp să facă sport acasă pentru că își dedică cea mai mare parte de timp confecționării măștilor. Chiar dacă până în prezent se antrena în mod constant acum preferă să renunțe la sport pentru o cauză nobilă. .

Într-o singură zi, reușește să confecționeze un număr de 25 de măști, care sunt duse în spitale. Iker Martinez lucrează alături de cei trei copii ai săi care îi oferă un real ajutor.

Împreună reușesc să reducă semnificativ timpul de confecționare. Fiecare știe foarte bine ce are de făcut. Fiul cel mare este cel care aplică straturile de materiale.  Iker taie benzile și se ocupă de finisări. Celalalt le împătură iar Cristina este cea care pregătește materialele.

Advertisment
Advertisment