Extern

Trupuri neînsuflețite abandonate în aziluri

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În această perioadă de cumpănă în care se află întreg globul pământesc, se pare că mulți oameni își pierd umanitatea. Numai așa se poate explica faptul că acționează fără să gândească. În urma faptului că s-au descoperit cadavrele celor decedați abandonate în azile procuratura îi anchetează pe cei din conducere.

Spania, țara dur atacată de coronavirus este pusă într-o ipostază neașteptată

Este absolut inuman ceea ce au descoperit soldații spanioli zilele trecute. Oameni trecuți în neființă pur și simplu abandonați în azilele unde își duceau traiul.

Advertisment

Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns deja în Spania la 2300 de persoane. Din nefericire, cazurile infestate au depășit 35.000. Dat fiind faptul că cei mai afectați sunt vârstnicii s-a înregistrat un număr mare de decese în azilurile de bătrâni

Advertisment

Este un adevărat haos în toată lumea, în special în țările grav afectate cum este cazul Spaniei și Italiei. Oamenii ajung într-o stare de disperare în care nu mai gândesc coerent. Ei se tem pentru viața lor și le este tot mai frică să nu fie contaminați.

Toți cei care lucrează în sistemul medical sunt solicitați la maxim. Aceștia abia mai reușesc să răspundă cererilor mari care sunt în continuă creștere zi de zi.

Covid-19 atacă cu precădere persoanele cu vârstă de peste 60 de ani

Vârstnicii sunt cei care se pot îmbolnăvi mai ușor datorită acestei bacterii ucigătoare. Acesta a fost motivul care a stat la baza deciziei armatei. Spaniolii s-au arătat preocupați de numărul deceselor care se află de cele mai multe printre vârstnici și au decis să facă verificări amănunțite atât în Madrid cât și în zona Castilla.

Cu această ocazie au descoperit nereguli și acum procuratura face o anchetă pentru a vedea cine este vinovat de situația provocată.  E greu de crezut că cineva ar putea abandona pur și simplu trupurile neînsuflețite în paturile de azil. Oamenii se simt neputincioși în față bolii iar la o anumită vârstă corpul nu mă poate lupta.

Situația este însă tragică de-a dreptul având în vedere că acești bătrâni au fost lăsați să moară în patul lor din azil fără să primească nici un ajutor. Ministrul Apărării Naționale susține că are de-a face cu o situație dramatică iar conducerea centrelor de ajutare și îngrijire vârstnici riscă să fie trasă la răspundere.

Cu mult mai grav este faptul că de îndată ce persoanele în vârstă din aziluri au fost depistate pozitiv aceștia au fost abandonați iar angajații au plecat imediat din acele locații.

Advertisment
Advertisment