ExternPolitică

Trump susține că liderul nord-coreean trăiește

Președintele Statelor Unite pare să confirme faptul că dictatorul Kim Jon Un este în viață.

Advertisment
Advertisement

Dispariția liderului nord-coreean Kim Jong Un a dus la apariția multor ipoteze. După lansarea numeroaselor teorii, Președintele SUA Donald Trump face o declarație care pare să confirme faptul că dictatorul trăiește.

Trump susține că dictatorul Kim Jong Un e în viață

Președintele Statelor Unite a anunțat că este la curent cu situația actuală a liderului dispărut. Mai mult, acesta i-a urat „noroc”, însă nu a oferit prea multe detalii. Donald Trump a preferat să mențină misterul dispariției subite a nord-coreeanului.

Advertisment

Președintele SUA a declarat că speră ca dictatorul să fie bine. Trump a informat că nu vrea să dea detalii, însă are o idee destul de clară privind starea de sănătate a lui Kim Jong Un. „Știu chiar foarte bine în ce stare e”, a spus acesta.

Advertisment

El a lăsat de înțeles că misterul va fi rezolvat în viitorul apropiat. Trump a spus că cel mai probabil, vor apărea informații despre acest subiect cât mai curând. Președintele a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă susținută luni în grădina Casei Albe.

Relația dintre cei 2 lideri

Donald Trump și Kim Jong Un au avut trei întâlniri față în față. Ultima a fost în luna iunie a anului trecut. Atunci, șeful Casei Albe a post primul președinte al Statelor Unite care a pășit pe pământ nord-coreean.

Cei doi, împreună cu președintele Coreei de Sud, s-au întâlnit în zona demilitarizată de la granița dintre cele două Corei. O altă întâlnire dintre cei doi a avut loc în luna februarie a anului 2019, la Hanoi.

Ei s-au mai întâlnit și în 2018, la primul lor summit. Acesta a fost considerat unul istoric, întrucât era pentru prima oară când liderii celor două state inamice se vedeau față în față. Cele două țări nu au relații diplomatice. Mai multe, ele s-au amenințat reciproc cu armă nucleară.

Advertisment
Advertisment