Extern

Trump spune că navele iraniene periculoase vor fi atacate

Președintele Statelor Unite a avertizat că navele iraniene care vor efectua manevre periculoase vor fi atacate.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Președintele a anunțat miercuri că a dat ordin Forțelor Navale să atace ambarcațiunile militare iraniene care se vor apropia periculos. Donald Trump spune că navele vor fi distruse imediat.

Contre dure între Iran și Statele Unite

Duminică, Iranul a declarat că va arăta o “riposta determinantă” la toate “erorile” comise de Statele Unite, în urma incidentelor maritime semnalate de Washington. Armata americană a informat că 11 nave ale Gardienilor Revoluției din Iran s-au apropiat periculos de ambarcațiuni militare ale Statelor Unite. Întâmplarea ar fi avut loc în Golful Persic.

Advertisment

Washingtonul a numit aceste manevre drept “periculoase și provocatoare”. Pe de altă parte, Gardienii Revoluției din Iran i-au îndemnat pe americani să respecte reglementările internaționale și protocoalele maritime în Golful Persic și în Golful Oman. Totodată, ei le-au transmis să renunțe la orice aventurism și știri false.

Advertisment

Teheranul a declarat că acțiunile periculoase ale străinilor din acea regiune sunt catalogate drept amenințare la adresa securității naționale. Mai mult, orice greșeală de calcul a acestora va avea parte de o riposta determinată, avertizează Teheranul.

În această lună, au mai fost și alte conflicte între cele două țări

În luna aprilie, au mai apărut tensiuni între cele două națiuni. Guvernul Iranului a respins ajutorul venit din partea Statelor Unite ale Americii în lupta cu pandemia de coronavirus. Decizia a venit în ciuda faptului că Iran este una dintre cele mai afectate țări.

Tensiunile dintre Iran și Statele Unite ale Americii au escaladat în anul 2018. Atunci, președintele Donald Trump a decis să retragă SUA din acordul internațional care prevedea ca sancțiunile asupra Republicii Islamice să fie ridicate parțial.

În schimb, partea iraniană trebuia să renunțe investițiile în programul nuclear al țării. Administrația de la Washington, D.C. a reintrodus atunci aceste sancțiuni, slăbind puternic economia Iranului.

Teoretic, produsele medicale și medicamentele nu ar fi incluse în prevederile sancțiunilor. Totuși, pentru a evita expunerea în fața americanilor, majoritatea băncilor din lume nu vor să efectueze tranzacții ce au că beneficiar Iranul.

Advertisment
Advertisment