Extern

Trenurile din Franța au fost transformate în ambulanțe

Franța a decis să transforme trenurile de mare viteză în ambulanțe pe durata pandemiei de coronavirus pentru a veni în ajutorul cetățenilor.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 continuă să facă numeroase victime în întreagă lume. Bilanțul este unul năucitor, tot mai multe persoane fiind depistate cu coronavirus. Totodată, numărul de morți continuă să crească.

Franța e una dintre țările puternic afectate de pandemie, clasându-se pe locul șase în lume. Aceasta are până în prezent mai mult de 4 000 de morți din cauza coronavirusului. Unul dintre motive este lipsa de măști de protecție.

Advertisment

Trenurile de mare viteză, transformate în ambulanțe

Franța e într-o situație disperată din cauza pandemiei de Covid-19. Spitalele depun eforturi uriașe pentru a face față. Autoritățile încearcă să ia tot mai multe măsuri pentru a opri răspândirea virusului și pentru a oferi sprijin cetățenilor.

Advertisment

Astfel, Franța a echipat medical mai multe trenuri de mare viteză. Acestea pot acum să transporte persoane depistate cu coronavirus. Pacienții vor fi duși din orașele lovite serios de pandemie în zone mai puțin afectate.

În fiecare vagon pot fi transportați patru pacienți și șase cadre medicale. Din personalul medical fac parte doi doctori, trei asistente și un anestezist.

A avut deja loc primul transport cu trenurile transformate în ambulanțe. 20 de bolnavi aflați în stare gravă au fost duși din Grand Est în regiunea Lorena în zona de vest, acolo unde sunt disponibile cele mai multe paturi în spitale.

Situație dezastruoasă în Franța

Peste 57 000 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate acolo. Epicentrul din Franța al pandemiei de coronavirus e considerat a fi Regiunea Grand Est. Acolo au fost confirmate peste 6 000 de cazuri.

Franța a implementat măsuri stricte pentru a opri răspândirea virusului. Astfel, țara se află în izolare, iar deplasările cetățenilor sunt permise doar pentru motive întemeiate.

Cu excepția ieșitului pentru cumpărături, vizite medicale, motive familiale imperioase sau pentru a face sport, oamenii nu au voie să își părăsească locuințele.

Franța duce lipsa de măști de protecție. Guvernul a comandat un miliard de astfel de materiale din China pentru a rezolva această criză. Măștile vor fi folosite atât de personalul medical, cât și de cetățeni.

Acestea nu vor diminua însă măsurile de distanțare socială impuse în Franța. Premierul a explicat că va aplică sancțiuni persoanelor care nu respectă regulile luate de conducerea țării. El a spus că aceste decizii sunt absolut necesare pentru a depăși situația de criză.

Advertisment
Advertisment