Extern

Țara europeană care nu se teme de Coronavirus

În plin haos global există o țară din Europa care pare că încă nu este îngrijorată în ceea ce privește pandemia gripală care are loc.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Este evident faptul că virusul Covid-19 a făcut victime în lumea întreagă și continuă să o facă extrem de rapid. Încă nu a fost descoperită o modalitate prin care acesta să fie oprit. Între timp, conducerile fiecărei țări iau măsuri cât se poate de stricte pentru a proteja cetățenii.

În Suedia încă nu s-a decis izolarea cetățenilor

Fiecare țară din Europa ia decizi care mai de care mai stricte. Aceste țări își închis granițele și limitează cât se poate de mult deplasarea oamenilor pe teritoriul lor. Restricțiile dure pe care le iau unele dintre acestea duc chiar la interzicerea oamenilor de a mai părăsi locuințele.

Advertisment

Aproape peste tot este instaurată o stare de panică, care se pare că doar se agravează de la o zi la alta. Cu toate acestea, Suedia pare să abordeze o atitudine mai relaxantă cu privire la extinderea virusului Covid-19. Aceasta lasă impresia ca nu se teme de pandemie.

Advertisment

Spre deosebire de alte țări, Suedia nu a instaurat starea de urgență prin care toți cetățenii să rămână cât se poate de mult în case. Din contră, aceasta nu a închis deocamdată școlile, iar o mare parte din afaceri își continuă activitatea fără vreo problemă.

Încă o decizie pe care au luat-o a fost să nu închidă granițele țării, iar oamenilor nu le este interzisă adunarea în grupuri mai mari de câteva persoane. De aceea, în Suedia viața cotidiană pare că nu s-a schimbat foarte mult, iar lumea pare ca nu se teme de virus.

Explicația Suediei cu privire la deciziile luate

Explicația unui epidemiolog a fost că Suedia a încercat o altfel de abordare pentru a opri răspândirea virusului. Totul are la bază încrederea conducerii că cetățenii sunt singuri conștienți de ce trebuie să facă în asemenea momente. Autoritățile suedeze doar au recomandat oamenilor să petreacă mai mult timp în case, dar ei nu par prea speriați din cauza virusului.

La momentul actual, în Suedia virusul a făcut destul de multe victime. Numărul celor infectați este de peste 4000, iar numărul celor care au decedat este de 180. Iar cu toate că se încearcă păstrarea unei atitudini calme, economia Suediei este și ea în scădere. Rata șomajul pe lunile următoare se estimează până la 10%.

Advertisment
Advertisment