Extern

Suedia plătește scump pentru deciziile sale

Suedia suportă consecințe grave din cauza modalității relaxate de a face față noii pandemii de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

La nivel global, fiecare țară încearcă să lupte cu toate resursele posibile împotriva acestei pandemii. Însă mai există și țări în care starea de panică nu s-a instaurat. Drept urmare, restricțiile dure încă nu au fost introduse. Suedia a decis că va aborda o atitudine relaxată și se pare că problemele nu au întârziat să apară.

Suedia este sigură de deciziile sale

O mare parte din viața economică a Suediei și-a continuat activitatea în plină criză mondială de Covid-19. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă în țările vecine afacerile se închideau, iar oamenii erau trimiși în izolare. Astfel, școlile nu au porțile închise, iar afaceri precum restaurantele au rămas deschise.

Advertisment

Guvernul Suedez a declarat că nu dorește să le impună oamenilor să facă ceva, ci au o strategie bazată pe încrederea în fiecare cetățean că va acționa corect în situația de față. Desigur, acest lucru nu a fost privit cu ochi buni de multe țări. Ele au caracterizat acțiunile Suediei ca fiind riscante, experimentale, naive și nebune.

Advertisment

În urma acestor decizii, consecințele nu au încetat să apară. Astfel, pe data de 8 aprilie a fost confirmat că Suedia are o rată destul de mare a cazurilor de deces. Așadar, 7,68% dintre suedezii testați pozitiv cu Covid-19 au murit. Acest procent este uriaș în comparație cu vecinii acesteia, dar și cu SUA, care nu au înregistrat mai mult de 4%.

Guvernul suedez continuă să pledeze pentru măsuri relaxate

Agenția Suedeză de Sănătate Publică îi avertizează pe cetățeni să-și acopere gura atunci când tușesc sau strănută și să se spele pe mâini în mod regulat. Totuși, nu solicită măsuri drastice de izolare.

Organizația Mondială a Sănătății consideră că Suedia trebuie urgent să adopte modalități de precauție mai mari. Raportul dintre numărul celor infectați și celor decedați este mai mare decât în majoritatea țărilor care s-au protejat atent împotriva Covid-19.

Până ieri, Suedia avea deja 9 000 de cazuri de coronavirus și un număr de 793 de morți. A fost estimat că în comparație cu țările vecine, procentul cel mai mare de infectați la nivel de țară îl are Suedia.

Advertisment
Advertisment