Extern

Statistici cutremurătoare la nivel global

Datorită epidemiei de coronavirus numărul persoanelor decedate și a celor contaminate este tot mai mare de la o zi la alta

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În toată lumea au murit mii și mii de oameni din cauza coronavirusului și foarte mulți se află în izolare sau carantină. Acest lucru înseamnă că sunt șanse mari să apară și mai multe decese într-un timp foarte scurt. Virusul s-a extins cu repeziciune pentru că nimic nu l-a putut stopa până în prezent.

În Italia sunt 6.078 de persoane decedate

Italia a fost cea mai încercată țară pentru că epidemia a dus la decesul a mii de oameni într-un timp relativ scurt. Nici în Spania, lucrurile nu stau mai bine pentru că doar în ultimele 24 de ore au murit 462 de persoane pe când în Italia 602.

Advertisment

Este foarte greu să credem că aceasta este realitatea la nivel mondial. Din păcate italienii și-au dat seama prea târziu că au făcut greșeala de a ieși din casă încă de la primele avertizări. În România se întâmplă la fel. Este destul de greu de convins oamenii să rămână în casă pentru o perioadă de timp.

Advertisment

Doar astăzi au apărut 4.789 de persoane suspecte de coronavirus în Italia. Datorită numărului mare de decese survenite în ultimele zile rată mortalității a ajuns la un procent de 9.5%.

La nivel internațional sunt 350.000 de persoane infestate doar 100.000 s-au vindecate iar 15.000 au murit.

Epidemia a început în China și s-a extins rapid în toată lumea

Începând de la sfârșitul anului trecut în China au apărut 81.496 de cazuri de infestare. Au murit 3.274 de oameni iar un număr de 72.819 au avut șansa să se vindece și să fie externați din spital.

În China se pare că în ultimele zile numărul persoane depistate pozitiv este în scădere în timp ce în Italia și Spania crește cu repeziciune.

Italia este țara cea mai afectată pentru că nu s-au luat măsuri de prevenire în timp util. Aici au murit din păcate cei mai mulți oameni. Și România este atacată tot mai dur de coronavirus. Așa se explică faptul că țara noastră a intrat în ”zona galbenă”.

În Statele Unite s-au înregistrat 35.225 de cazuri infestate, 471 persoane au murit și nici un om nu s-a vindecat. Din nefericire numărul persoanelor contaminate este în continuă creștere.

Spania, Germania și Franța se află într-o situație dramatică. Spaniolii au 33.089 de cazuri infestate cu coronavirus și până în prezent au murit 2.182 persoane iar 3.355 de oameni au fost vindecați.

În Germania s-au înregistrat 26.220 persoane infestate, 111 oameni au murit iar 266 s-au vindecat. Pe când în Franța sunt 16.720 de cazuri infestate,2.201 vindecări iar 606 persoane au decedat.

Advertisment
Advertisment