Extern

Situația de criză văzută din Tenerife

Un român din Tenerife povestește care este situația actuală după ce epidemia de coronavirus s-a extins extrem de mult în acea zonă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Emanuel Cioc, este românul stabilit în Tenerife cu mulți ani în urmă, care vine cu dezvăluiri importante de pe acele meleaguri.

Spania a fost grav atacată de coronavirus iar lucrurile decurg din ce în ce mai rău. Epidemia de coronavirus a dus la infectarea unui număr foarte mare de oameni în scurt timp.

Advertisment

Având în vedere situația critică, forțele de ordine din Tenerife își dau interesul de a stopa riscul îmbolnăvirilor. Locuitorii din peninsula le oferă tot respectul și considerația pentru ceea ce fac.

Advertisment

Tenerife, odinioară un loc de vis a ajuns acum o zonă pustie 

Romanul locuiește în partea de nord, în satul Canare, în apropiere de ocean vine cu detalii despre ce se întâmplă acolo. În acea zonă mai trăiesc și alți 11.000 de români dintre care cei mai mulți lucrau  în turism, acesta fiind nucleul zonei. În această perioada totul a decăzut iar foarte mulți au rămas fără un loc de muncă.

În fiecare seară, la ora 21, în toată Spania, se pune muzică iar oamenii aplaudă de la ferestre sau de pe balcoane. Acesta este gestul lor de mulțumire față de medicii și polițiștii care luptă zi și noapte pentru a stopa efectele răspândirii coronaviruslui.

În ciuda faptului că bilanțul celor morți și infectați este unul deosebit de îngrijorător forțele de ordine și personalul medical își găsesc tăria de a merge mai departe cu capul sus.

Turismul la pământ iar agricultura pe locul 2

În Spania în aceste zile se trăiește apogeul epidemiei, drept dovadă numai ieri au decedat 679 de persoane. În Canare au fost înregistrate doar 27 de decese și foarte puține persoane infestate. Hotelurile sunt închise în această perioadă.

Primul caz de coronavirus a fost un medic italian ce era venit în vacanță în Tenerife. În această zona, oamenii respectă izolarea ceea ce denotă  faptul că există un risc foarte mic de îmbolnăvire.

În Canare există o infrastructură considerabilă. Sunt stocuri foarte mari de alimente. Acestea pot susține 2.000.000 de turiști care din nefericire astăzi lipsesc cu desăvârșire. Nu se știe ce se va întâmpla pe viitor din cauza crizei însă turismul nu va atinge nivelul la care era nici în câțiva ani.

Statul spaniol oferă 75% din salariul pe care îl avea angajatul în momentul declanșării epidemiei. Indiferent de domeniul în care se lucra statul sprijină clasa muncitoare cu un procent rezonabil din salariul anterior. În plus, firmele care înregistrează scăderi de 75% vor fi scutite de impozite.

Advertisment
Advertisment