Extern

Sicilia plătește o parte din biletul de avion și din cazarea turiștilor

Măsura vine ca o încercare de renaștere a turismului și e valabila pentru cei care vor să viziteze Sicilia în aceasta toamnă.

Sicilia a început deja să analizeze diferite modalități de repornire a turismului, după pandemia de coronavirus. Insula italiană a informat că va oferi beneficii importante celor care vor să o viziteze.

Sicilia plătește o suma importantă de bani pentru a veni în sprijinul turiștilor

Insula italiană va acoperi jumătate din biletul de avion plus o treime din cazare, pentru a convinge oamenii să o viziteze la toamnă. Totodată, turiștii vor beneficia de bilete gratuite la muzee și situri arheologice, anunță Evening Standard.

Începând cu 10 martie, dată la care s-a închis, Sicilia a pierdut un miliard de euro, bani ce reprezintă venituri din turism. Chiar dacă strategia pentru relansarea domeniului ar duce la cheltuieli de 50 de milioane de euro, autoritățile italiene consideră că este o investiție bună.

Voucherele vor putea fi accesate imediat cum țara își va redeschide granițele. Data la care se va întâmpla acest lucru este încă necunoscută. Italia va permite restaurantelor să își reia activitatea, însă doar pentru a efectua livrări. Măsura va intră în vigoare pe 4 mai, atunci când se va redeschise și industria construcțiilor.

Italia face tot posibilul pentru a încuraja oamenii să o viziteze, întrucât 13% din PIB provine din turism. Relansarea domeniului va avea loc cel mai probabil în toamnă, atunci când se estimează că pandemia va fi învinsă.

Bulgaria vrea să deschisă sezonul turistic estival la 1 iulie

Turismul din Bulgaria a fost suspendat în data de 17 martie. După doua zile, ministrul sănătății a decis închiderea frontierelor pentru oameni veniți din statele lovite de pandemie. Aici a inclus și națiunile din Uniunea Europeană, cu excepția celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

Conform spuselor Ministrul turismului, Nikolina Anghelkova, Bulgaria are posibilități turistice bogate. Astfel, ea speră ca din 15 iunie să înceapă pregătirile, iar de la 1 iulie să fie deschis sezonul turistic estival.

Anghelkova a spus că strategiile privind restabilirea turismului vor fi prezentate curând celulei operative pentru combaterea coronavirusului. Hotelurile, restaurantele și cafenelele din stațiunile țării își vor continua activitatea, respectând măsurile de protecție.