Extern

Rușii încep vaccinarea în masă împotriva coronavirusului

În două luni, rușii încep vaccinarea în masă împotriva coronavirusului.

Ministerul Sănătății din Rusia a finalizat testele clinice. În aceste condiții, în foarte scurt timp, rușii încep vaccinarea în masă.

Rușii încep vaccinarea în masă împotriva coronavirusului

În plină epidemie de coronavirus, rușii vin cu o vestă bună: încep vaccinarea în masă. Ministerul Sănătății a anunțat că testele clinice au fost finalizate. Potrivit ministrului Sănătății din Rusia, Mihail Murașko, vaccinarea în masă va începe în luna octombrie. De asemenea, Murașko a precizat că se pregătește acum pentru vaccinul să fie înregistrat.

Primii vor fi vaccinați profesorii și doctorii

Tot ministrul Sănătății a menționat că primii care fi vaccinați vor fi doctorii și profesorii. Sursele au declarat pentru Reuters că primul vaccine din Rusia împotriva coronavirusului a fost dezvoltat de o instituție de cercetare de stat. Avizele pentru acesta sunt așteptate să vină în luna august.

De asemenea, Reuters a spus că Institutul Gamaleia lucrează la un vaccin pe bază de adenovirus. Această veste nu a fost însă privită cu ochi prea buni de țările occidentale. Acestea se întreabă dacă Moscova nu pune prestigiul national înaintea științei și siguranței. În acest momente se lucrează la peste 100 de posibile vaccinuri menite să oprească pandemia de COVID-19. Dintre acestea, patru se află în faza a treia de testare pe om.

Rușii au fost acuzați că au încercat să fure cercetări despre un vaccin anti COVID 19

Cu aproape două luni în urmă, Marea Britanie a acuzat un grup de hacker ruși că atacă organizații britanice, americane și canadiene. Scopul este sustragerea cercetărilor privind crearea unui vaccine împotriva coronavirusului.

Marea Britanie a acuzat joi un grup de hackeri ruşi că atacă organizaţii britanice, americane şi canadiene pentru a le sustrage cercetările despre crearea unui vaccin împotriva noului coronavirus, conform AFP. “Această campanie de atacuri a APT29 vizează în principal ţinte guvernamentale, diplomatice, grupuri de reflecţie, actori din sectorul sanitar şi al energiei pentru a le sustrage valoroasa proprietate intelectuală”, explică NCSC.

 

 

Tags

Close