Extern

Putin solicită ajutorul Chinei în lupta cu pandemia

Președintele Rusiei a ținut să dezmintă acuzațiile aduse Chinei, privind apariția coronavirusului. Acesta dorește întărirea relațiilor dintre cele două țări. 

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Chinei i-au fost aduse acuzații dure referitoare la o eventuală lipsă de transparență privind apariția pandemiei de Covid-19. Vladimir Putin a luat apărarea țării asiatice, catalogând drept “contraproductive” aceste acuzații.

Putin solicită ajutorul Chinei pentru a combate coronavirusul

Președintele Rusiei a discutat joi, prin telefon, cu Xi Jinping, omologul sau din China. Pe parcursul convorbirii, Vladimir Putin a lăudat autoritățile chineze pentru acțiunile sale din ultima perioadă. El crede că acestea au fost coerente, eficiente și că au condus la stabilizarea situației epidemiologice din țară.

Advertisment

În ceea ce privește acuzațiile aduse Chinei, președintele Rusiei le consideră contraproductive. El și-a manifestat interesul pentru o intensificare a cooperării dintre cele două țări, în scopul combaterii pandemiei de coronavirus.

Advertisment

Donald Trump a adus acuzații grave Chinei

Administrație prezidențială a lui Donald Trump a declarat că țara asiatică a ascuns gravitatea epidemiei care a fost declanșată în Wuhan. Totodată, Președintele Statelor Unite a decis suspendarea contribuției financiare pentru OMS.

El consideră că instituția internațională nu a gestionat corect pandemia, că a intervenit târziu și că favorizează China.

Conform secretarului american al Apărării, liderii chinezi au informat în mod eronat și nu au fost transparenți în legătură cu apariția Covid-19. În plus, el a adăugat că îi este foarte dificil să se mai încreadă în informațiile venite de la Administrația comunistă din Beijing.

Reacția Chinei a venit imediat

Autoritățile chineze au răspuns acuzațiilor venite din partea americanilor. Astfel, oficialii Ministerului de Externe au amintit spusele celor de la Organizația Mondiala a Sănătății, conform cărora nu s-au găsit dovezi despre producerea virusului în laborator. De asemenea, alți specialiști din domeniu împărtășesc această părere.

Conducerea Organizației Mondiale a Sănătății a transmis guvernelor din întreaga lume să nu devină adepții teoriilor conspiraționale. Oficialii consideră că aceste lucruri, precum și politizarea situației, nu fac decât să îngreuneze combaterea pandemiei.

Advertisment
Advertisment