Extern

Primul oraș din China care dispune interzicerea consumului de câini și pisici

Shenzhen devine primul oraș chinez ce interzice consumul de câini și pisici, în contextul unor măsuri fără precedent adoptate de executivul de la Beijing după izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 continua sa afecteze grav tot mai multe state ale lumii. În timp ce China pare ca a învins în lupta cu pandemia, în Europa situația devine tot mai grava. Printe cele mai afectate țări se numără Italia, Spania, Germania și Franța.

Se cunoaște faptul că primele cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost ale unor persoane ce au frecventat o piață de animale din orașul Wuhan, provincia Hubei. Acolo se comercializau lilieci, șerpi, pui de lup, broaște țestoase, dar și alte vietăți.

Advertisment

Interdicția intră în vigoare de la 1 mai

Măsurile ce prevăd interzicerea consumului de pisici și câini vor fi introduse începând cu data de 1 mai. Anunțul a fost făcut de autoritățile din Shenzhen.

Advertisment

De asemenea, oficialii guvernamentali au declarat că au luat această decizie pentru a răspunde ,,cererii și spiritului civilizației umane’’. Totodata, măsura vine și pentru că țările dezvoltate au adoptat deja astfel de interdicții.

În China, numărul de câini omorâți pentru consumul alimentar ajunge la 30 de milioane pe an. Aceste date sunt colectate de către ONG-urile ce se ocupă cu protecția animalelor. Măsurile punitive vin în contextul interzicerii activităților comerciale și de consum cu animale sălbatice introduse de legislativul chinez în luna februarie.

ONG-urile laudă interzicerea consumului de animale sălbatice

Departamentul pentru animale sălbatice al Human Society International consideră că Shenzhen este primul oraș din lume care a învățat ceva din această pandemie. Acesta încearcă să elimine din fașă alte eventuale pandemii izbucnite în mod similar celei de COVID-19.

De asemenea, ei cred cu tărie că modelul adoptat de Shenzhen este unul pe care și celelalte guverne îl pot urma pentru a elimina riscul răspândirii altor tipuri de virusuri.

Epidemia de coronavirus pare să fie pe sfârșit în China, înregistrând până acum 81 589 de cazuri (1 863 cazuri active) și  3 318 decese, dintre care 35 de cazuri noi și 6 decese astăzi. Totuși, oficialii de la Beijing doresc să ia măsuri cât mai restrictive și cât mai eficiente. Astfel încearcă să evite pe viitor astfel de pandemii. Efectele dezastruoase se resimt atât în plan social, dar mai ales în plan economic.

Advertisment
Advertisment