Extern

Premierul britanic are probleme mari din cauza virusului

Boris Johnos are simptome persistente de coronavirus după ce a fost găsit infectat în urmă cu 10 zile.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a părăsit reuniunea comitetului de criză al guvernului pentru a lupta împotriva coronavirusului, după ce a prezentat simptome serioase de Covid-19. Acesta l-a lăsat responsabil pe adjunctul său, Dominic Raab.

Premierul britanic se simte tot mai rău

El a fost dus aseară la spitalul din Londra St. Thomas, aproape de reședința lui din Downing Street. Aolo a avut parte de un control minuțios și a primit tratament cu oxigen.

Advertisment

Deși a fost trimis în carantină acasă, după ce a fost confirmat cu coronavirusul, în urmă cu 10 zile, Johnson și-ar fi riscat sănătatea și viața, potrivit surselor din anturajul său. El a păstrat un ritm frenetic de muncă. Premierul ar fi prea dornic să-și imite eroul, Winston Churchill, în loc să se odihnească.

Advertisment

Premierul britanic a acuzat temperaturi ridicate, probleme serioase de respirație și a prezentat o tuse seacă în timpul mai multor conferințe video. Ar putea fi la un pas de o pneumonie, boală care îi pune în pericol viața.

Deși alți membri ai cabinetului au declarat că starea lui nu este critică, au fost mulțumiți că Johnson a acceptat spitalizarea. Astfel, a încetinit programul său de lucru incredibil pentru a preveni o problemă mult mai gravă.

De la izbucnirea focarului de coronavirus, au fost înregistrate 50.000 de cazuri de infecție în Marea Britanie. Printre acestea se numără inclusiv cel ale prințului Charles sau al ministrului sănătății Matt Hancock. În același timp, au fost aproape 5.000 de morți, dar experții spun că țara este departe de perioada critică a epidemiei.

Situație șocantă în Marea Britanie

În timp ce numărul de decese prin coronavirus continuă să crească în Marea Britanie, spitalele lucrează la potențialul lor maxim pentru a oferi ajutor celor în stare gravă.

La secția de terapie intensivă deja nu mai sunt locuri pentru bolnavii infectați co Covid-19 . Toate operațiile considerate non-urgente, chiar terapii pentru cancer, au fost anulate. Nu există personal, paturi pentru îngrijirea persoanelor bolnave de critică, antibiotice de bază și ventilatoare.

Specialiștii medicali care au grijă de pacienți bolnavi critici sunt nevoiși e să creeze singuri echipamente de protecție. Ei folosesc pungi de gunoi clinic, șorțuri din plastic și alte materiale pe care le au la îndemână.

Advertisment
Advertisment