Extern

Papa Francisc, face rugăciuni singur în ploaie

La Vatican, Papa își îndreaptă gândurile spre cer și se roagă profund de unul singur, în ploaie, pentru a stopa răspândirea epidemiei

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Italia este țara cea mai grav afectată de coronavirus în timp ce sute de italieni mor zilnic. Această țară a decăzut foarte mult și a devenit  o peninsulă pustie.

Rugăciune înălțată la cer de către Papa Francisc

Papa Francisc, de la Vatican, vine în sprijinul populației cu o rugăciune și își înalță fața spre cer într-o zi ploioasă cerând milă de la Dumnezeu. Ieri seară Papa Francisc a ținut o predică specială însă de unul singur, așa cum nu a mai fost nevoit să o facă niciodată.

Advertisment

Predica adresată „Urbi et Orbi„ este de fapt un mesaj cu totul special ce este rostit doar în zilele sfinte de Crăciun și de Paște. În contextul epidemiei de coronavirus Papa a simțit că este nevoie de o asemenea rugăciune în această perioadă critică în care se află Italia.

Advertisment

Papa Francisc ne spune că avem nevoie de Dumnezeu să ne salvăm, nu o putem face singuri. De aceea trebuie să îl purtăm în suflet și în rugăciune zi de zi dacă vrem să trecem cu bine peste aceste obstacole provocate de temutul virus.Papa îndeamnă toți credincioșii să spună o rugăciune în fiecare zi la 12.

Aseară, Suveranul Pontif a ieșit afară în Piața Sf.Petru, în timp ce ploua. A privit cu jale piața pustie și a început să se roage cu patos. În Vatican credincioșii nu mai au voie să vină până în 3 aprilie, pentru a se evita aglomerația și totodată riscul de îmbolnăvire.

Bilanț cutremurător în Italia aproape 1000 de morți în ultimele 24 de ore

Italia trăiește o dramă de zile mari. Epidemia de coronavirus se extinde cu repeziciune și ucide mii și mii de oameni. Până la ora actuală în Italia au murit 9.134 de persoane. Doar ieri 27 martie s-au înregistrat 969 de decese. În prezent sunt 86.498 de cazuri infectate iar numărul lor este în creștere.

Și în România situația devine critică pentru că se apropie scenariul 4 al pandemiei. Biserica Ortodoxă Română a luat decizia comună cu biserica catolică de a face rugăciuni de stopare a coronavirusului. De asemenea, toți credincioșii sunt rugați să spună o rugăciune la ora 12, pentru distrugerea acestui virus ucigător.

Dacă rugăciunile răsună din fiecare casă, chiar dacă lumea se află în izolare există o comunitate conectată spiritual prin rugăciune. Clopotele bisericilor vor suna în fiecare zi de sărbătoare, miercurea și vinerea la ora 12 la amiază.

Advertisment
Advertisment