Extern

O companie aeriană a răspândit coronavirusul în 4 țări

Cea mai mare companie aeriană a Iranului, Mahan Air, e vinovată de agravarea crizei de Covid-19 în țară, dar și în alte patru state din Orientul Mijlociu.

Cea mai mare companie aeriană din Iran a răspândit pandemia de Covid-19 în țară și în unele state din Orientul Mijlociu. Aceste informații au apărut în spațiul public în urma unei investigații făcute de BBC News Arabic.

Mahan Air și-a continuat activitatea, în ciuda interdicțiilor de zbor

Restricțiile privind zborul fuseseră implementate de guvern, iar pandemia făcuse deja multe victime. Chiar și așa, compania aeriană și-a continuat activitatea, ignorând deciziile guvernamentale.

Din această cauză, răspândirea coronavirusului s-a agravat în Orientul Mijlociu. Mahan Air a efectuat sute de zboruri din și către Iran, Irak, Emiratele Arabe Unite și Siria între sfârșitul lui ianuarie și finalul lunii martie.

Toate aceste țări au permis companiei aeriene Mahan Air să aterizeze, în ciuda restricțiilor de zbor spre și din Iran impuse de propriile lor guverne. BBC anunță că mai multe surse din interiorul companiei au declarat că zeci de salariați ai Mahan Air aveau simptome ale coronavirusul.

Totodată, personalul a încercat să atenționeze asupra riscurilor și asupra modului în care compania gestionează această criză. În urma acestor avertizări, personalul a fost redus la tăcere. Compania aeriană respectivă are legături puternice cu garda revoluționară iraniană. Ea a avut și sancțiuni din partea Statelor Unite.

Iran e printre cele mai afectate țări din Orientul Mijlociu

Bilanțul total al cazurilor de infectare cu coronavirus din Iran a ajuns la aproximativ 100 000, conform Reuters. Numărul deceselor a ajuns la 6 418, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății. În ceea ce privește oamenii care s-au vindecat, 81 587 au învins virusul asiatic.

La nivel mondial, au fost confirmate 3 772 367 de cazuri de infectare cu Covid-19. Totodată, 264 189 de oameni au decedat, în urma contactării virusului provenit din China. Pe de altă parte, 1 252 240 de oameni au învins lupta cu boala, fiind declarați vindecați.