Extern

Număr record de decese în SUA

SUA a înregistrat cele mai multe decese cauzate de coronavirus într-o singură zi, înregistrându-se marți peste 1,800 de decese. Bilanțul de astăzi duce numărul total de decese din țară la aproape 13,000.  

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus face tot mai multe victime pe întreg globul. Printre cele mai afectate țări se număra Statele Unite, Italia, Spania și Iran.

Probleme mari în Statele Unite

SUA are peste 398,000 de cazuri confirmate, cel mai mare număr din lume. Cazurile globale au depășit 1.4 de milioane. Cu toate acestea, în timpul unei conferințe de presă, președintele Donald Trump a declarat că SUA ar putea ajunge în vârful „curbei”.

Advertisment

Între timp, orașul Wuhan din China, unde a apărut prima dată infecția, și-a pus capăt izolării de 11 de săptămâni.

Advertisment

Noile cifre anunțate marți sunt în creștere față recordul anterior din 1,344, care a fost înregistrat în 4 aprilie.

Familia cântărețului american John Pine, cunoscutul cântăreț american, a confirmat moartea artistului. Decesul a venit din cauza complicațiilor legate de coronavirus. Cunoscut pentru cântece precum Angel de la Montgomery și Sam Stone, Prine a murit marți la Nashville, la vârsta de 73 de ani.

Soția sa a testată pozitiv pentru coronavirus și și-a revenit, însă Prine a fost spitalizat luna trecută cu simptome puternice. Acesta a fost într-un final doborât de boală. O serie de muzicieni, printre care Bruce Springsteen și Margo price, i-au adus un omagiu.

Cât de puternic a fost lovit New York-ul?

O mare parte din decesele anunțate au fost din statul New York. Considerat de toți epicentrul focarului, acesta a înregistrat marți 731 de decese. Este pe punctul de a depăși întreaga Italie, la numărul de cazuri confirmate.

Guvernatorul Andrew Cuomo a declarat că statul pare să se apropie de apogeul pandemiei sale. Spitalizarea și asistența medicală intensivă au fost în scădere. Guvernatorul a cerut oamenilor să rămână în case și să continue cu distanțarea socială.

Acesta le-a spus cetățenilor ca deși e foarte greu, trebuie sa respecte măsurile impuse de autorități. El a adăugat că lumea trebuie să petreacă Paștele în mod responsabil, pentru a depăși perioada de criză.

Pe de altă parte, Statul Wisconsin a fost presat să continue alegerile de marți, în ciuda unui ordin de izolare la domiciliu la nivel național, pe fondul evoluției din ce în ce mai drastice a epidemiei.

Advertisment
Advertisment