Extern

Nigeria pedepsește cu moartea nerespectarea carantinei

Nigeria este țara în care mai mulți oameni au murit din cauza poliției decât din cauza virusului Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Din cauza stării de urgență din majoritatea țărilor, oamenii sunt nevoiți să respecte anumite restricții. Aceste reguli impuse de stat atrag după sine și pedepse în cazul încălcării lor.

Doar amenzile din România au ajuns la un număr uriaș pentru că oamenii ieșeau fără să aibă motive întemeiate. În Nigeria lucrurile stau diferit, cetățenii care nu respectă carantina pot plăti cu viața.

Advertisment

În Nigeria se pedepsește cu moartea nerespectarea carantinei

Poliția nigeriană nu este la primul său caz în care este acuzată de modalitățile prea dure în care acționează. Este cunoscut faptul că cei de la forțele de securitate dau dovadă de multă brutalitate. Astfel, plângerile împotriva acestora sunt numeroase, ajungându-se până la Comisia Națională a Drepturilor Omului.

Advertisment

A fost descoperit faptul că trupele nigeriene au făcut mai multe victime în ultima lună decât noua pandemie. Încă de când a fost instaurată starea de urgență pe 30 martie, poliția a recurs la o pedeapsă cumplită.

Așadar, 18 cetățeni din Nigeria au fost uciși de forțele de securitate pentru că n-au respectat regulile. În toată această perioadă, 12 cetățeni nigerieni au murit din cauză că au fost infectați cu coronavirus.

Doar în ultimul an, peste 1.400 de oameni din Nigeria au fost omorâți sub anumite pretexte de către autorități. Astfel, Comisia Națională pentru Drepturile Omului a acuzat forțele de securitate că au utilizat excesiv forța. Tot acestea au făcut abuz de putere, corupție și nu au respectat legile internaționale și naționale.

Nu a întârziat să apară și răspunsul autorităților

Purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Frank Mba, a declarat că comisia este prea generală în acuzațiile sale. A spus că poliția va continua să aplice măsurile pentru carantină. Acestea a asigurat că vor fi realizate în mod profesional și în conformitate cu practicile internaționale.

Președintele Muhammadu Buhari a trimis un mesaj mixt cu privire la rolul forțelor de securitate. El îi îndeamnă să continue să păstreze o maximă vigilență și fermitate.

Însă, autoritățile să nu neglijeze responsabilitățile legale de cetățeni. Mulți nigerieni nu au încredere că atitudinea trupelor de securitate se va îmbunătăți prea curând.

Advertisment
Advertisment