Extern

NATO Este Alături De România

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg sprijină eforturile făcute de România în perioada epidemiei de coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Acesta susține că măsurile luate de țară noastră în plină pandemie au fost cele mai potrivite. Miniștrii de externe au analizat profund situația. Aceștia au observat că România s-a implicat activ atunci când populația a avut nevoie de sprijin.

Secretarul general NATO are numai de cuvinte de laudă la adresa România

Din moment ce toate forțele se mobilizează pentru a sprijini eforturile civile rezultatele finale nu întârzie să apară. Se fac eforturi uriașe pentru că persoanele contaminate cu coronavirus să primească suportul necesar.

Advertisment

Folosirea programului aliat pentru transport aerian strategic în vederea transportării echipamentelor necesare din China a fost un pas extrem de important.

Advertisment

Implicarea totală a României merită toată admirația tuturor. S-au susținut diferite mecanisme în combaterea răspândirii epidemiei. Foarte multe echipamente de bază au ajuns în România în timp util.

Agențiile NATO au sprijinit țara pentru a face achizițiile de care aveau nevoie în plină epidemie de coronavirus. Reprezentanții oficiali NATO au făcut tot ce a fost nevoie pentru că acest lucru să fie posibil. Echipamentele medicale esențiale au fost baza pentru că spitalele se confruntau cu o lipsa acută.

NATO a făcut toate aranjamentele pentru ca România să nu rămână fără resurse în vreme de criză

România nu putea face nici cel mai mic efort dacă nu era sprijinită de NATO. Turcia a fost alături de Spania și Italia în aceste momente extrem de dificile. Sute și sute de oameni au murit aici zi de zi. A fost nevoie de o cantitate mare de echipamente medicale care au ajuns în țările cele mai afectate pe calea aerului direct din Turcia.

Populația României este acum atacată de acest virus nemilos. Toți suntem provocați să continuăm să mergem mai departe și să facem eforturile necesare până la capăt.

Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa solicită aliaților să se mobilizeze urgent pentru a oferi sprijinul necesar.

Acum țările afectate au cea mai mare nevoie să folosească resursele, structurile și mecanismele NATO. Datorită crizei accentuate este mare nevoie de sprijin în toate sectoarele țării.

De asemenea, alte echipamente de protecție au fost aduse în țară cu ajutorul Forțelor Aeriene Române. De curând un număr de 100.000 de măști de protecție pot fi folosite de populația României.

Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au făcut acest lucru posibil. Cu aprobarea lor un număr impresionant de măști vor reprezenta acum un real ajutor pentru țara noastră.

Advertisment
Advertisment