Extern

Mai mulți doctori din India au fost luați la bătaie

Mai multe cadre medicale din India au fost atacate din cauza luptei lor pentru a opri răspândirea coronavirus. Medicii au fost scuipați și îndepărtați de case.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Familiile lor au fost de asemenea abuzate de vecini din cauza expunerii la pacienții infectați cu Covid-19. India a raportat peste 2,300 de cazuri și cel puțin 50 de persoane au a murit. Martorii susțin că foarte multe pietre au fost aruncate către doi doctori care purtau echipament individual de protecție în orașul Indore din centrul țării.

Tot mai mult probleme pentru doctorii din India

Medicii se duseseră într-o zonă dens populată pentru a verifica o femeie suspectată de Covid-19 atunci când au fost atacați. În ciuda rănilor, unul dintre doctorii agresați, Zakiya Sayed, a declarat că incidentul “nu mă va împiedica să-mi fac datoria”.

Advertisment

Între timp, un spital din orașul nordic Ghaziabad a asistat de asemenea joi la scene halucinante. Spitalul a pus în carantină cel puțin 21 de persoane după ce au participat la un eveniment religios care ar fi dus la sute de cazuri pozitive în țară.

Advertisment

Mii de persoane care au participat la reuniunea de la Delhi, organizată de grupul de predică islamică Mesei Jamaat, au fost puse în carantină, iar autoritățile continuă să-i identifice pe alții.

Se pare că unii participanți la evenimentul Mesei Jamaat, care se află acum într-o unitate de carantină, au scuipat și au agresat verbal mai mulți doctori care încercau sa își facă treaba. Deepak Kumar, purtător de cuvânt al unității de carantină din nord a spus că situația de acolo este acum sub control.

Mai multe incidente similare au avut loc

Potrivit surselor, guvernul de stat al lui Delhi a trimis poliției solicitarea unei securități sporite pentru personalul medical. Rapoartele de atacuri asupra a mai mulți doctori și asistente au venit și din orașul sudic Hyderabad. De asemenea, conflicte de acest gen au avut loc și în orașul vestic Șurat.

Un medic care trata pacienții cu coronavirus la Spitalul de Gandhi al Hyderabad a fost atacat miercuri. Poliția i-a promis doctorului că vor fi luate măsuri stricte împotriva vinovaților.

Advertisment
Advertisment