Extern

Incident violent în India între polițiști și o sectă războinică

Mai mulți agenți de poliție au fost grav răniți după ce au oprit o mașină în perioada izolării cauzate de pandemia de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Un echipaj rutier din districtul Patiala a oprit o mașină în care se aflau șapte bărbați. Aceștia făceau parte din secta războinică Sikh, denumită Nihang. Ei au devenit imediat violenți.

Mai mulți agenți de poliție au fost grav răniți

Agenții le-au cerut bărbaților actele necesare deplasării, iar unul dintre cei opriți a scos o sabie. În urma atacului, unul dintre polițist s-a ales cu o mână retezată. Alți șase agenți au fost grav răniți. Mâna subsinspectorului adjunct a fost reatașată în urma unei operații de aproximativ opt ore.

Advertisment

Ministrul șef al statului Punjab a anunțat pe Twitter care este starea subinspectorului. Acesta a spus că după o operație de mai multe de șapte ore și jumătate, mâna polițistului a fost reatașată. El a mulțumit medicilor pentru intervenția finalizată cu succes.

Advertisment

Într-un final, cei șapte atacatori au fost arestați. Acest lucru a fost posibil printr-o operațiune care a avut loc la un templu Sikh. În acest moment, investigația continuă.

Din cauza pandemiei de coronavirus, India se află în stare națională de izolare. Această ar urmă să se finalizeze în dată de 14 aprilie. Punjab a fost printre primele state care a prelungit starea de izolare până la finalul acestei luni. 151 de persoane au fost depistate cu Covid-19, iar 11 au decedat în statul din nordul țării.

Situația coronavirusului în India

Începând cu 25 martie, India a impus cetățenilor săi o carantină totală, ca măsură de prevenție a răspândirii pandemiei. Toate afacerile au fost închise și transporturile au fost suspendate. De asemenea, persoanele care nu respectă regulile sunt sancționate drastic.

Aceste măsuri au făcut însă ca mai mulți indieni să sufere de foamete. Aceștia sunt nevoiți să ignore carantina pentru a putea supraviețui. Oamenii au ajuns să caute în gunoi, pentru a găsi hrană.

Până în prezent, au fost depistate 9 240 de persoane infectate cu virusul provenit din China. De asemenea, 331 de oameni au decedat că urmare a contactarii Covid-19. Vestea bună e că 1 096 de persoane din India au reușit să învingă coronavirusul.

Advertisment
Advertisment