Extern

În UK medicii folosesc pungi de gunoi pentru protecție

În timp ce numărul de decese cauzate de coronavirus continuă să crească în Marea Britanie, spitalele de acolo lucrează la potențialul lor maxim pentru a oferi ajutor celor care sunt în stare gravă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Medicul ICU a declarat, sub protecția anonimatului, o realitate terifiantă. Aceasta e cauzată de lipsa de sprijin și echipament pentru protecție cu care se confruntă unii doctori din Marea Britanie.

Situație de coșmar în unitățile medicale

Medicii nu au voie să discute despre aceste probleme în public. Drept urmare, doctorul a furnizat informații jurnaliștilor care i-au schimbat numele pentru a nu avea probleme din cauza dezvăluirlor.

Advertisment

Dr. Roberts a descris spitalele din țară. La secția de terapie intensivă deja nu mai sunt locuri pentru pacienții cu coronavirus . Toate operațiile considerate non-urgente, chiar terapii pentru cancer, au fost anulate. Nu există personal, paturi pentru îngrijirea persoanelor bolnave de critică, antibiotice de bază și ventilatoare.

Advertisment

Cu toate acestea, potrivit dr. Roberts, nimic nu este la fel de tulburător ca și faptul că acei specialiști medicali care au grijă de pacienți bolnavi critici în fiecare zi timp de 13 ore trebuie să creeze singuri echipament individual de protecție din pungi de gunoi clinic, șorțuri din plastic și alte materiale pe care le au la îndemână.

În timp ce oamenii fac tot posibilul pentru menține o distanță socială astfel încât să respecte regulile, mulți angajați ai NHS (British National Health System) sunt obligați să testeze pacienții cu coronavirus suspect la 20 cm. Acest lucru făcându-se fără o protecție adecvată.

Cu consecințe potențial mortale, dr. Roberts spune că angajații mai multor secții ale spitalului său se tem atât de mult de ceea ce va veni, încât au început să stocheze singuri echipamente pentru protecție personală.

Autoritățile sunt conștiente de problemele existente

Guvernul a recunoscut problemele asociate distribuției de materiale. Chiar și așa, susține că echipa națională de achiziții, susținută de forțele armate, lucrează în prezent la livrarea echipamentelor.

NHS England a anunțat, de asemenea, că peste 1 milion de măști de față au fost livrate la 1 aprilie. Acest lucru nu rezolva însă problema lipsei materialelor pentru protecția capului sau lipsa halatele care sunt total necesare.

Dr. Roberts spune că spitalul nu a primit nimic de la guvern și că materialele deținute acum provoacă o serioasa îngrijorare.

Advertisment
Advertisment