Extern

În Marea Britanie se iau noi măsuri de precauție

Premierul Boris Johnson vine în sprijinul cetățenilor și face eforturi remarcabile de a limita cât de mult posibil riscul îmbolnăvirilor

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Prin noile măsuri întreprinse, Boris Johnson crede că poate stopa răspândirea coronavirusului în maxim 3 săptămâni.

În Marea Britanie doar în cursul zilei de duminică s-au înregistrat 261 de decese. Numărul persoanelor infectate a depășit deja 5.683. Văzând că în situația de față lucrurile încep să ia o mare amploare premierul a impus măsuri drastice și a cerut oamenilor să recurgă la autoizolare.

Advertisment

Începând din data de 23 martie trebuie respectate cu precizie aceste restricții

Această măsură a fost luată și de celelalte țări afectate. Prin urmare, oamenii vor ieși din casă doar la muncă, cumpărături sau din motive medicale.  Nu are rost să faceți plimbări inutile ci este momentul să ne concentrăm doar asupra activităților absolut necesare.

Advertisment

Se interzice formarea de grupuri în spații publice și se recomandă să se înceteze cu vizitele unii la alții. Oamenii trebuie să stea mai mult în casă fiecare în locuința lui.

Cei care nu se vor supune legislației vor risca să fie amendați sau se pot alege cu dosar penal. Poliția ia măsurile necesare și acționează imediat în caz de urgență.

Prin urmare, vor fi închise pe perioada nedeterminată librăriile, locurile de joacă și sălile de fitness. Vor mai funcționa dar magazinele alimentare, farmaciile și spitalul. Poliția și armata își face în fiecare zi datoria la fel că și medicii și asistentele care sunt suprasolicitați în aceste momente.

Premierul Marii Britanii face eforturi susținute de a stopa epidemia

Premierul interzice tuturor persoanelor să mai socializeze. Este interzis ca oamenii să se adune pentru a lua parte la anumite evenimente. Aceste noi măsuri intră în vigoare pentru o perioadă de cel puțin trei săptămâni, dar s-ar putea prelungi.

Începând din 23 martie toată lumea trebuie să stea mai mult în casă până ce trece valul excesiv de îmbolnăviri. După ce în ultima vreme a scăzut semnificativ transportul feroviar, se urmărește să se vină în sprijinul acestui sector pentru a împiedica falimentarea. Ministerul Transporturilor decide suspendarea contractele de franciză cu operatorii privați.

Pentru 6 luni, se vor prelua toate costurile și veniturile venite din exploatarea liniilor feroviare. Operatorii privați vor mai putea desfășura servicii de transport doar în anumite condiții,

Frecvența trenurilor va fi foarte redusă. Acestea vor circula special pentru a duce angajați la muncă. Motivul principal pentru care s-a luat această decizie este pentru a se reduce impactul negativ asupra economiei și să se mențină sănătatea oamenilor.

Advertisment
Advertisment