Extern

În Filipine, cine nu respectă izolarea e împușcat

Cum situația provocată de Covid-19 devine tot mai gravă, președintele filipinez a decis să ia măsuri radicale. Acesta a ordonat ca cei care încalcă măsurile de carantină să fie uciși.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus evoluează într-un mod de-a dreptul alarmant. La nivel global, numărul de infectări a trecut de 880 000. Sistemele medicale fac tot mai greu față numărului mare de persoane infectate, iar autoritățile fac eforturi pentru a lua toate măsurile necesare.

Astfel, se încearcă limitarea interacțiunilor sociale pentru a opri răspândirea virusului provenit din China. Foarte multe persoane nu sunt însă responsabile și aleg să își părăsească locuințele în ciuda pericolului mare de a se infecta.

Advertisment

În Filipine, persoanele care nu respectă carantina sunt ucise

Președintele Rodrigo Duterte e panicat în urma crizei provocate de coronovaris. În majoritatea statelor afectate, conducătorii au luat deja măsuri radicale, însă decizia președintelui filipinez este una disperată.

Advertisment

Acesta le-a impus forțelor de ordine să ucidă oamenii care nu respectă măsurile impuse de autorități referitoare la carantina pentru coronavirus. Președintele a declarat că a luat această decizie fără nicio ezitare, pentru a depăși criza provocată de pandemie.

Decizia vine după ce un grup de persoane din cartierul San Roque, Manila a protestat, fără aprobare, în față oamenilor legii pentru a primi susținere din partea statului. Aceștia susțin că nu se pot descurca în contextul actual.

O mare parte din populația țării e izolată, iar normele de carantină sunt foarte stricte, astfel că milioane de oameni din zone sărace nu pot găsi modalități de a supraviețui acestei perioade.

Președintele, în război cu grupurile civile

Dulerte a dat vina pe grupurile civile de stânga pentru proteste. Acesta crede că ei instigă lumea și provoacă astfel tulburări. Președintele a amenințat că îi va aresta dacă vor continua în acest fel.

În urmă Congresului, Dulerte a obținut puteri depline pentru a lua măsurile necesare depășirii perioadei de pandemie de coronavirus. Apărătorii drepturilor omului și grupurile civile se opun total președintelui, pornind o mișcare de înlăturare a acestuia.

Astfel, pe lângă criză medicală din Filipine și una economică ce ar putea apărea în urma acestei perioade de izolare, în țară ar putea fi și o criză politică, devenind astfel critică situația.

Advertisment
Advertisment