Extern

Granița SUA – Mexic va fi închisă

Frontiera SUA-Mexic va fi închisă călătoriilor neesențiale pentru a ajuta în continuare la eliminarea noului coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Granița SUA-Mexic va fi închisă călătoriilor neesențiale pentru a ajuta în continuare la eliminarea noului coronavirus, a anunțat vineri președintele Donald Trump.

Decizia președintelui: granița închisă

“Așa cum am făcut și cu Canada, lucrăm și cu Mexicul pentru a implementa noi reguli în porturile noastre de intrare pentru a suspenda călătoriile neesențiale”, a spus Trump. „Aceste noi reguli și proceduri nu vor împiedica comerțul și comerțul legal”. Trump a spus că Mexicul suspendă și călătoriile aeriene din Europa.

Advertisment

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că SUA a făcut „doi pași importanți” în această săptămână pentru a stopa răspândirea virusului. El a menționat închiderea frontierei cu Canada, anunțată miercuri, va intra în vigoare la miezul nopții. El a spus că închiderea va fi revizuită după 30 de zile și a reiterat știrile pe care Trump le-a împărtășit că granița cu Mexic se va închide și ea.

Advertisment

“Statele Unite și Mexic au convenit să restricționeze călătoriile neesențiale peste granița noastră”, a spus Pompeo.

Secretarul pentru securitate internă în funcție, Chad Wolf, a declarat că călătoriile esențiale includ scopuri medicale, pentru a participa la instituțiile de învățământ, pentru răspunsuri de urgență / scopuri de sănătate publică și comerț transfrontalier legal.

“Activitățile esențiale nu vor avea impact. Vom menține în continuare un lanț de aprovizionare economică puternic și sigur peste granițele noastre … După cum a spus secretarul, acordurile cu Canada și Mexic vor intra în vigoare sâmbătă, 21 martie”, a spus el. spus.

“În această seară, la miezul nopții, vom executa comanda CDC prin întoarcerea imediată a persoanelor care sosesc fără documentație în Canada, Mexic, precum și în câteva alte țări, fără întârziere”, a adăugat Wolf.

Restricții de călătorie după țară

Departamentul de Stat a emis joi o nouă alertă de călătorie prin care le-a cerut americanilor să nu plece în străinătate în niciun caz și să se întoarcă acasă dacă sunt deja în străinătate, dacă nu intenționează să rămână peste mări.

Pompeo a repetat anunțul de joi în cadrul briefingului de vineri. „Dacă alegeți să călătoriți internațional, călătoria dvs. poate fi perturbată”, a spus el.

Există 118 cazuri de coronavirus în Mexic și 14.250 în S.U.A., potrivit datelor lui Johns Hopkins.

Pentru turiști, Mexic este a șaptea țară cea mai vizitată din întreaga lume, conform datelor turismului din Mexic, iar 26 de milioane de călători din SUA au vizitat Mexic, din ianuarie până în august 2019, potrivit Oficiului Național de Turism și Turism al SUA.

Mexic-SUA. granița a fost o problemă proeminentă și deseori controversată în timpul mandatului lui Trump în Oficiul Oval. În timpul campaniei sale înaintea alegerilor din 2016, mișcarea „construi zidul”, un efort de a construi un zid de-a lungul frontierei pentru a împiedica imigranții mexicani să intre în S.U.A., a obținut tracțiune printre baza sa de sprijin, dar a provocat critici printre detractorii săi.

Deoarece lumea lucrează pentru a încetini răspândirea coronavirusului, țările au impus o serie de restricții de călătorie, care variază de la suspendarea zborurilor internaționale și interzicerea călătorilor din țările afectate, până la necesitatea cetățenilor sau resortisanților străini să se auto-carantineze timp de 14 zile la sosire.

Advertisment
Advertisment