Extern

Goldman Sachs Ne Aduce Vești Bune

Compania multinațională de investiții americană susține că în urma efectelor epidemiei de coronavirus nu va rămâne o criză uriașă

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Compania Goldman Sachs consideră că America se va confrunta cu criză doar pentru o perioadă scurtă de timp. Întreagă lume se află într-o situație precară.

Reprezentanții companiei susțin că nu poate așa de rău precum ne imaginăm. S-au mai întâmplat catastrofe în America și pe 11 septembrie, iar lucrurile și-au revenit în scurt timp la normal.

Advertisment

Americanii sunt încrezători și privesc cu optimism spre viitor

Chiar dacă apariția coronavirusului a dat peste cap întreaga lume și a afectat grav America, nu vor există „riscuri sistemice”. Aceasta este părerea specialiștilor americani.

Advertisment

Compania Goldman Sachs face o comparație vizibilă între cele 2 evenimente care au atacat dur America. Atacul terorist de la World Trade Center din 11 septembrie 2001 și pandemia de coronavirus din 2020.

Și atunci ca și acum America s-a confruntat cu o criză economică însă lucrurile se vor stabiliza curând. Guvernele vin în sprijinul piețelor și băncilor și le oferă un real ajutor pentru ca lucrurile să reintre încet în normal.

Compania multinațională Goldman Sachs a făcut o analiză amănunțită. Urmărind efectele crizei economice a 1500 de firme, americanii au mare încredere că acestea se vor putea stabiliza în scurt timp

În termen de 6 luni economia își poate reveni în America

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii la nivelul Americii. Aici există riscul ca virusul să atace chiar și 50% din populație.

În urma unui studiu făcut compania Goldman Sachs  a observat că doar 5% din persoanele infectate vor avea efecte grave.

Rata mortalității se va încadra undeva în jur de 3,5% ceea ce nu este îngrijorător de mult. Categoriile cele mai vulnerabile în față coronavirusului sunt persoanele în vârstă și cei care suferă și de alte afecțiuni.

În urma efectelor acestui virus în China, economia a scăzut considerabil. Nu se mai pot produce materii prime astfel că aprovizionarea cu materiale va fi defectuoasă la nivel mondial.

Toate țările care așteptau marfă din import acum nu mai pot fi aprovizionate. Și aici ar putea dura cam o jumătate de an până ce China își va reveni.

Niciodată în ultimii 30 de ani nu a mai fost atât de scăzută economia pe plan mondial, adică cu un procent de 2%. Până acum nu par să existe riscuri sistematice, această fiind singura veste bună în acest context.

Desigur că vor fi efecte negative asupra piețelor financiare însă important este că lucrurile se pot stabiliza. Conform prezicerilor companiei americane piețele de capital își vor reveni până în toamnă. Faptul că guvernele susțin stabilizarea piețelor iar sectorul bancar este capitalizat prezintă un mare avantaj.

Advertisment
Advertisment