Extern

Germania relaxează măsurile de izolare

Oficialii germani anunță o relaxare a măsurilor de izolare impuse de răspândirea infecțiilor cu noul tip de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Germania este una dintre țările cele mai afectate de coronavirus, în ceea ce privește numărul de cazuri de infectare. Peste 115 000 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, iar astăzi au fost înregistrate peste 2 000 de cazuri noi.

Pe de altă parte, rata mortalității este una destul de scăzută, nemții având doar în jur de 2500 de decese. Totodată, peste 46 000 de persoane s-au vindecat și au fost externați din spitale.

Advertisment

Aceste cifre se datorează faptului că măsurile luate de către autorități au fost eficiente, dar și sistemului de sănătate foarte bine finanțat și susținut.

Advertisment

Când se vor ridica măsurile de izolare

Cancelarul german, Angela Merkel a realizat un bilanț în ceea ce privește rezultatele măsurilor adoptate de guvernul federal. Aceasta a declarat că există speranța unei relaxări a acestor măsuri în viitorul apropiat.

Despre o destindere a restricțiilor sociale a vorbit și ministrul sănătății din Germania, Jens Spahn. Acesta a anunțat că o relaxare ar putea începe după Paște.

Și cercetătorii de la Institutul ,,Max Planck’’ din Germania au vești bune și cred că va putea fi adoptată o ușurare a restricțiilor cât de curând. Totuși, aceștia au atras atenția că măsurile ar mai trebui să fie în vigoare încă două săptămâni.

Renunțarea treptată la restricții va veni, bineînțeles, cu impunerea strictă a unor norme de igienă pe care le vor respecta toți cetățenii.

Slujba de Paște și muncitorii sezonieri

O parte dintre comunitățile creștine din Germania au solicitat guvernului să anuleze interdicția ținerii slujbelor de Paște cu public. Aceștia ar dori ca slujbele să se desfășoare în condiții normale, cu enoriașii prezenți la biserică. Totuși, tribunalele au respins plângerile acestor comunități.

La nivel oficial, Biserica Romano-Catolică, dar și cea protestantă susțin măsurile pe care le-au adoptat autoritățile de la Berlin și cele din land-urile federale. Aceștia au închis lăcașurile de cult și au anunțat că slujbele oficiate cu ocazia Sfintelor Paști vor fi transmise prin intermediul televiziunii și al internetului.

În ciuda restricțiilor actuale de circulație, mii de lucrători sezonieri din România au sosit astăzi în Germania. O mare parte dintre ei vor lucra în sectorul agricol. Toți cetățenii intrați în țară vor fi supuși unor verificări medicale riguroase.

Guvernul de la Berlin a acordat permisiunea intrării în țară a peste 80 000 de muncitori sezonieri est-europeni. Cu toate acestea, ei vor trebui să respecte măsurile în vigoare, inclusiv carantina de 14 zile în locurile unde vor lucra.

Advertisment
Advertisment