Extern

Germania a Decis să Redeschidă Granițele

După ce Angela Merkel a anunțat că românii nu vor mai putea lucra sezonieri în Germania se pare că și-a schimbat radical opinia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Românii sunt cei care beneficiază în primul rând de această veste. Dat fiind faptul că vor putea lucra din nou în agricultură pe sezonul de primăvară- vara aceștia vor putea câștiga veniturile necesare.

Românii liberi să lucreze la câmp în Germania

Din cauza epidemiei de coronavirus președintele Germaniei a decis cu ceva timp în urmă să închidă granițele. În situația în care nu este suficientă forță de muncă pentru a lucra pământul s-a decis redeschiderea granițelor.

Advertisment

Acum românii au din nou șansa de a lucra la cules de fructe și legume. Așa se explică faptul că nemții au decis să renunțe la măsurile restrictive impuse inițial.

Advertisment

În domeniul agricol este nevoie rapidă de forță de muncă. Acesta este contextul care a stat la baza deciziei finale.

În Germania este nevoie de forță de muncă

Românii ar putea beneficia de această schimbare. Dacă nu se strânge cât mai repede un număr mare de oameni care ar putea lucra în câmp recoltarea producției ar putea fi pusă în pericol.

Dacă fructele și legumele nu sunt culese la timp și comercializate imediat s-ar putea ajunge la majorarea prețurilor la legume și fructe.

Având în vedere că majoritatea muncitorilor vin din Polonia, România și Bulgaria acum aceștia au posibilitatea de a munci din nou pe teritoriul Germaniei.

Reprezentanții Comisiei Europene au fost cei care au solicitat oficialităților să primească din nou muncitorii sezonieri din aceste părți.

Rezultatele obținute din producția legumelor și fructelor depinde de acești muncitori agricoli sezonieri. În Germania nu s-a găsit un număr atât de mare de oameni disponibili să lucreze pământul.

Acum românii pot să traverseze frontierele pentru a lucra că agricultori sezonieri în ciuda faptului că inițial măsurile de combatere a coronavirusului le interzicea acest lucru.

În urma solicitărilor se pare că Germania a fost de acord să deschidă granițele. În acest fel autoritățile permit că aproape 40 de mii de muncitori agricoli să între în Germania în decursul acestei luni.

Un număr similar de agricultori se așteaptă și în luna mai. Conform legii toți aceștia vor ajunge în țară doar cu avionul și vor fi supuși unor controale medicale severe.

Advertisment
Advertisment