Extern

Germania a anunțat când va fi gata vaccinul pentru coronavirus

Compania farmaceutică germană CureVac a anunțat o nouă dată pentru realizarea vaccinului împotriva Covid-19. Patronul vine cu informații optimiste.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus afectează tot mai grav întreaga lume. Numărul de persoane depistate crește zilnic. De asemenea, tot mai mulți oameni mor din cauza virusului asiatic.

Germania se numără și ea printre cele mai afectate țări din lume, alături de Italia, Spania și Statele Unite. În Germania, au fost depistate până acum mai mult de 73 000 de cazuri de infectare și sunt peste 800 de morți.

Advertisment

Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi gata anul acesta

Omul de afaceri Dietmar Hopp a anunțat că leacul ar putea fi gata mai repede decât a estimat inițial. Acesta a declarat în prima faza că va fi gata în ianuarie 2021.

Advertisment

Acum, Hopp a transmis că vaccinul ar putea fi produs de compania să în toamna anului acesta.Testările ar urmă să înceapă în luna iunie a acestui an. Conducătorii firmei au spus că studiile vor fi făcute mai întâi pe animale, apoi pe oameni.

Antreprenorul a făcut tot posibilul să grăbească procesul, întrucât situația din Germania devine tot mai gravă. În același timp, situația la nivel mondial este una înfiorătoare. Coronavirusul a afectat până acum aproape 900 000 de oameni și a ucis aproximativ 44 000.

Compania CureVac nu e singura care încearcă să găsească un vaccin. Mai mulți oameni de știință din China, Marea Britanie, Canada, Israel și SUA fac tot posibilul să dezvolte un antidot.

Donald Trump a oferit 1 milion de dolari la schimb

Văzând că germanii fac progrese impresionante în a găsi vaccinul pentru coronavirus, președintele Americii a încercat să cumpere antidotul. Acesta a oferit nu mai puțin de 1 miliard de dolari.

Omul de afaceri german, care e și finanțatorul clubului de fotbal Hoffenheim, a refuzat fără ezitare oferta lui Donald Trump. Ministrul Economiei din Germania l-a felicitat pe patronul firmei pentru că a refuzat oferta președintelui Americii.

Ministrul a spus că vaccinul acesta reprezintă o variantă clară de ieșire din criza mondială. Totodată, a declarat că refuzarea lui Trump transmite mesajul clar că Germania nu e de vânzare. Acesta pare încrezător că firma va reuși să obțină cât mai repede antidotul.

Advertisment
Advertisment