Extern

Franța modifică examenul de bacalaureat din cauza Covid-19

Elevii din Franța vor susține bacalaureatul într-un format diferit față de cel știut până acum. Decizia vine ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Franța e una dintre țările lovite puternic de Covid-19. Până vineri, bilanțul de infectări a ajuns la aproape 60 000. Totodată, au fost înregistrate 5 387 decese. Astfel, Franța ocupă locul al patrulea la nivel mondial în privința evoluției coronavirusului.

Elevii vor susține examenul de bacalaureat în mod diferit

Din cauza crizei provocată de pandemia de coroanvirus, Franța a decis să schimbe formatul examenului. Anunțul a fost făcut vineri de către Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, în cadrul unei conferințe de presă.

Advertisment

Drept urmare, elevii vor fi evaluați cu ajutorul unor verificări continue, care vor măsura progresele făcute în însușirea noțiunilor predate și în efectuarea temelor pentru acasă.

Advertisment

Totodată, Franța va implementa o metodă de predate în regim intensiv pe parcursul lunii iunie. Ministrul crede că astfel va fi recuperată materia care a rămas nepredata în perioada de izolare la domiciliu.

Unitățile de învățământ din Franța și-au întrerupt activitatea la începutul lui martie. Ministrul a explicat în cadrul aceleași conferințe de presă că e foarte puțin probabil să se revină la școală la începutul lunii mai.

Elevii care nu au reușit să obțină cel puțin medii de 5, vor putea să susțină examenele de corigență la începutul lunii iulie, conform spuselor lui Jean-Michel Blanquer.

Ministrul a afirmat că măsurile adoptate reprezintă calea cea mai simplă, cea mai sigură și cea mai dreapta. Toți elevii vor beneficia de cursuri școlare până în dată de 4 iulie.

Premieră în învățământul francez

Această varianta reprezintă una fără precedent pentru învățământul din Franța. Este pentru prima dată de la apariția sa din 1808 când examenul de bacalaureat nu va fi organizat în formatul sau tradițional.

Nici măcar revoltele studenților și muncitorilor francezi din luna mai a anului 1958 nu au reușit să împiedice în vreun fel organizare normală a acestui examen.

Și alte țări au probleme în domeniul învățământului. Pandemia de coronavirus a anulat examenele de sfârșit de an școlar și în Marea Britanie, de exemplu.

Advertisment
Advertisment