Extern

O fetiță refugiată din Ucraină a fost nevoită să îi lase animăluțul unei românce. Ce scria pe biletul pe care i l-a lăsat? A plâns în hohote

O fetiță refugiată din Ucraina a fost nevoită să își lanse animăluțul în grija unei românce, căreia i-a lăsat un bilet. Ce scria pe el?

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Victimele războiului din Ucraina nu sunt doar persoane. Zeci de mii de animale sunt lăsate în urmă de familiile lor, care fug disperate din cauza războiului. Acesta este și cazul unui porcușor de guineea, care a fost lăsat în grija unei românce de o fetiță refugiată din Ucraina. Pentru a-și putea continua călătoria, ea a fost nevoită să renunțe la cel mai bun prieten și, la despărțire, i-a lăsat un bilet româncei care s-a oferit să îl adopte. Când a citit ce scria pe el, a început să plângă în hohote.

Pe rețelele de socializare a apărut o postare în care este povestită întâmplarea inedită a unei fetițe refugiate și a porcușorului său de guineea, Lei. Animăluțul nu le putea însoți pe mama fetei și pe aceasta, așa că singura soluție a fost să îl dea spre adopție.  O tânără din Cluj a auzit situația și a decis să aibă grijă de animăluț. Cele două s-au întâlnit prin intermediul unui grup dedicat refugiaților din Ucraina.

Advertisment

O fetiță refugiată din Ucraină a fost nevoită să îi lase animăluțul unei românce. Ce scria pe biletul pe care i l-a lăsat? A plâns în hohote

Plângând în hohote, fetița refugiată din Ucraina s-a întâlnit cu femeia care l-a adoptat pe Lei, porcușorul său de guineea. Atunci i-a oferit un bilet cu „instrucțiuni”, însoțit de datele sale de contat, cu rugămintea că și-ar dori nespus să îl mai poată vedea pe Lei, măcar din când în când.

Advertisment

„O fetiță mi-a întins geanta în care era Lei. Eu atâta durere n-am simțit demult într-un copil. A plâns, am plâns. Am îmbrățișat-o și i-am spus că îmi doresc ca într-o zi să îl readuc lângă ea.Apoi mi-a întins un bilet cu instrucțiuni în limba română. Apoi am plâns iar. Într-o zi o sa te duc acasă, Lei. Până atunci îți promit că o să fie cel mai iubit, fetiță dragă”, a postat românca pe Facebook.

„Se numește Lei, este băiat. Ai grijă de el, hrănește-l bine cu fân și cu mâncare, de două ori pe zi. Nu lăsa copiii mici să-l atingă. Nu-l lovești, nu-l mutilezi. Izolează-l de alte animale. Cumpără-i o cușcă mare, plimbă-l pe podea. Taie-i unghiile doar dacă cresc la loc, nu atinge capilarele fragile ale unui cobai, coloana vertebrală fragilă. Trimite video și fotografii. Pentru întrebări sună (n.r. să o sune pe copilă) sau scrie. O să-ți placă de el”, i-a transmis fetița refugiată din Ucraina, pe biletul pe care i l-a redactat, cu ajutorul Google Translate.

Advertisment
Advertisment