Extern

Familia regală afectată de Covid-19

Coronavirus nu iartă pe nimeni indiferent de statutul pe care o persoană îl are. Mai mulți membri ai familiei regale din Arabia Saudită au intrat în contact cu Covid-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Coronavirus a infectat peste un milion de oameni la nivel mondial. Starea de panică este instaurată în toate țările, fiecare căutând numeroase modalități de oprire a epidemiei.

Oamenii sunt speriați, căci pe zi ce trece Covid-19 lasă în urma sa mii de victime. În aceste clipe, familia regală din Arabia Saudită se confruntă cu momente tragice din cauza pandemiei.

Advertisment

Familia regală trece print-o situație fără precedent

Zeci de membri ai familiei regale din Arabia Saudită au fost infectați cu coronavirus în ultimele săptămâni. Spitalul de elită, care tratează membrii familiei regale, a declarat că este în „alertă ridicată”.

Advertisment

Membrii superiori ai clanului Al Saud au fost confirmați pozitiv cu Covid-19. În prezent, se consideră că 150 de membri din această familie au fost afectați de virus.

Persoana cu cel mai înalt rang regal care a fost infectată până acum este guvernatorul capitalei Riyadh, în vârstă de 70 de ani. Acesta este nepotul regelui Salman, cu vârsta de 84 de ani, care în urma veștilor și-a luat măsuri de precauție. Regele s-a izolat departe de orice posibil risc.

A fost declarat că răspândirea virusului în interiorul familiei regale poate crea o problemă extrem de serioasă pentru Riyadh. Există mii de prinți saudiți și mulți călătoresc în mod regulat în Europa.

Din această cauză se crede că unii au contractat virusul peste hotare și l-au adus în Arabia Saudită. Familia regală saudită are aproximativ 15.000 de membri.

Situația continuă să se agraveze

Operatorii spitalului de specialitate King Faisal au informat că medicii care tratează familia regală pregătesc încă 500 de paturi. Directivele vor fi pregătite pentru VIP-uri din toată țara, deoarece este așteptată o creștere mare a numărului de pacienți de origine regală.

Regatul Arabiei Saudite are aproximativ 33 de milioane de oameni și au fost raportate 2.932 de cazuri și 41 de decese până în prezent. Călătoriile în și din țară, precum și între provincii, au fost restricționate în mare măsură. Patru guvernorate și cinci orașe majore au fost blocate pentru 24 de ore.

Advertisment
Advertisment