Extern

Englezii sfidează pandemia de coronavirus

Mii de britanici au ignorat ieri regulile stricte de izolare. Vremea a fost una calduroasa, iar oamenii au ieșit sa se relaxeze. Polițiștii au fost nevoiți sa închidă parcurile.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Poliția din capitala Regatului Unit a fost de asemenea obligată să întrerupă o petrecere aniversara. La aceasta care au participat 25 de oaspeți care au ignorat complet măsurile privind distanțarea socială stabilite de guvern.

Britanicii nu se tem de pandemia de coronavirus

Parcul Brockwell se va închide astăzi, după ce 3,000 de persoane au fost în spațiul verde. Acest lucru s-a intâmplat în ciuda faptului că Anglia este puternic afectata de pandemia de coronavirus.

Advertisment

În urma incidentelor, autoritățile locale au declarat că localnicii au ignorat “instrucțiunile clare”. Astfel, consiliul va închide parcul Brockwell mâine “pentru o mai mare siguranță a publicului”.

Advertisment

Iar poliția din Newham, East London, a intervenit pentru o opri o petrecere aniversara la care au participat aproximativ 25 de oaspeți. Oamenii legi i-au obligat pe oameni să se ducă acasă.

La Clapham Common, poliția a fost văzută certându-se numeroase grupuri de britanici care nu țineau cont de reguli. Aceștia păreau foarte relaxați și își continuau activitățile, în ciuda celor spuse de autorități.

Parcul Cassibury din Watford este de asemenea închis după ce sute de persoane au ales să organizeze un picnic la soare. Aceștia au spus ca nu se tem de coronavirus și nu pot sa stea în case pe o vreme atât de frumoasa.

Într-un alt parc, mai multi bicicliști au organizat diferite plimbări. Politia a avut conflicte și cu aceștia, întrucât ei nu țineau cont de nicio măsura de protecție împotriva virusului asiatic.

Numeroase grupuri de oameni sunt prezente în aglomeratul parc central din Londra, pe măsură ce temperaturile se ridică la 20 de grade Celsius în prezent. În plina pandemie, oamenii aleg sa își petreacă timpul stand pe afara și continuând-și viata ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Italienii, mult mai speriați

Într-un supermarket din Napoli, oamenii au cedat nervos. Aceștia s-au luat la bătaie din cauza măsurilor impuse de autorități. Incidentul a avut loc marți seară, iar mai multe persoane au fost grav rănite.

Oamenii au fost foarte violenți, după ce o persoană i-a reproșat unui tânăr că nu păstrează distanță de siguranță și că nu poartă mască de protecție. Omul se temea că va fi infectat cu virusul provenit din China.

Acesta l-a amenințat pe băiat că va chema poliția dacă nu o să poarte mască și nu o să respecte măsurile de siguranță. Tânărul s-a enervat după observațiile făcute și a devenit violent.

Advertisment
Advertisment