Extern

Elveția relaxează și ea restricțiile anti coronavirus

Guvernul Elveției va relaxa în mod progresiv măsurile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ca urmare a evoluției într-un mod alert a pandemiei, țările din întreaga lume au luat decizii radicale. Astfel, oamenii sunt izolați în case, multe firme și-au suspendat activitatea, iar unitățile de învățământ au fost închise.

Mai multe țări, precum Italia, Austria, Cehia și Germania, au început să revină treptat la viață de dinaintea pandemiei. Elveția vrea să facă același lucru, urmând să relaxeze gradual restricțiile, începând cu data de 27 aprilie.

Advertisment

Elveția relaxează măsurile impuse de autorități

Guvernul de la Berna a informat că saloanele de coafură, masaj și înfrumusețare, florăriile, precum și cabinetele medicale, vor putea să își reia activitatea începând cu ziua de 27 aprilie. Acestea vor fi totuși obligate să aplice măsurile de protecție.

Advertisment

Guvernul elvețian a mai precizat că școlile publice, precum și celelalte magazine se vor deschide pe 11 mai. Acest lucru va fi valabil numai în cazul în care situația va permite.

Până în prezent, Elveția a confirmat 26 632 de cazuri de infectare cu Covid-19. Totodată, 1 017 persoane și-au pierdut viața în urma bătăliei cu virusul provenit din China.

Germania deschide treptat școlile și unele magazine

De pe 4 mai, școlile din Germania vor fi redeschise progresiv. Anunțul a fost făcut de către cancelarul Angela Merkel. De asemenea, ea a declarat că regulile de distanțare socială vor fi prelungite până pe 3 mai.

Totodată, guvernul german va permite și unelor magazine să își reia activitatea. Acest lucru este valabil pentru cele cu o suprafață mai mică de 800 de metri pătrați. Cetățenilor li s-a recomandat să poarte măști atunci când folosesc mijloacele de transport în comun, atunci când sunt pe stradă sau la cumpărături.

Cehia, primul stat european care a decis revenirea în mod treptat la normalitate

Cehia a început deja sa relaxeze măsurile, în mod progresiv. De la începutul lunii aprilie, magazinele de bricolaj, de papetărie, precum și atelierele de reparații ale bicicletelor și-au reluat activitatea.

Cetățenilor le e permis să iasă din case pentru a face exerciții fizice, însă nu în grupuri mai mari de două persoane. Cehia a fost printre primele state care a decretat stare de urgență și a făcut obligatorie purtarea măștilor.

Advertisment
Advertisment