Extern

China surprinde din nou

Un chinez a murit din cauza unui virus similar cu COVID-19, și-anume Hantavirus. Transmiterea acestei boli de la om la om este extrem de rară.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Un bărbat a decedat într-un autobuz din Shandong, China. Acest incident a uimit oamenii după ce s-a aflat că suferea de hantavirus. Era un caz aparte pentru că de obicei această bacterie se transmite doar de la șoareci și șobolani.

Experții în sănătate au adus informații concludente care să lămurească situația

După ce China a fost lovită drastic din cauza coronaviruslui acum apar și alte boli. Chiar dacă într-o anumită parte a țării lucrurile s-au mai liniștit, chinezii se luptă în continuare pentru a stopa riscul de îmbolnăvire.

Advertisment

Medicul Sumaiya Shaikh, care este și un renumit om de știință vine cu detalii. Hantavirus și coronavirus sunt 2 boli care au simptome similare. Probleme grave cu respirația, tuse și febră sunt doar câteva dintre ele. El susține că nu ar trebuie că lumea să se îngrijoreze pentru că nu este vorba despre un virus nou.

Advertisment

Acesta este specific războiului american-coreean care a avut loc în urmă cu 70 de ani. Hantavirusul se transmite de la șoareci și șobolani prin mușcături sau dacă aceștia sunt consumați că mâncare. Doctorul susține că nu există nici un fel de îngrijorare dacă nu obișnuiți să stați în preajma rozătoarelor sau să mâncați șoareci și șobolani.

Hantavirusul se transmite în circumstanțe foarte rare

În situația actuală coronavirusul a fost bacteria care a stârnit o epidemie la nivel mondial.

Centrele americane care se ocupă de controlul și prevenirea bolilor susțin că hantavirusul are o rată de deces de 38%. Acesta se transmite prin urină, excremente și saliva rozătoarelor dar și prin muşcătura șobolanului.

Datorită faptului că simptomele sunt similare cu ale gripei și având în vedere raritatea acestei boli diagnosticul nu este deloc ușor de stabilit. Ultimul caz de hantavirus s-a înregistrat în urmă cu 28 de ani când un bărbat din

Marea Britanie a ajuns la spital acuzând febra, dureri mari de cap și stări de vomă.Acesta a rămas sub supraveghere medicală pentru o perioadă foarte lungă, peste un an, respectiv 52 de săptămâni

. Cu ajutorul medicilor în cele din urmă bărbatul s-a vindecat. În condițiile în care sănătatea sa se afla în parametrii normali acesta povestea cât de greu putea respira și ce dureri mari avea în timp ce era în spital.

Advertisment
Advertisment