Extern

Cehia Atrage Atenția Cu Vești Rele

Cehia un mare producător de bere la halbă anunță stoparea producției din cauza pandemiei de coronavirus

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Dacă Cehia încetează să mai producă bere la halbă atunci se va înregistra o scădere de aproape 80%. Această statistică este deosebit de îngrijorătoare având în vedere că Cehia era foarte renumită pentru berea la halbă. Coronavirusul a atacat dur toată lumea și a adus efecte negative pe toate sectoarele economiei.

Cehia anunță că nu mai produce bere la halbă

Din moment ce guvernul ceh a anunțat închiderea pub-urilor producția de bere la halbă a scăzut drastic. În acest context nu se mai poate vinde o cantitate atât de importantă de bere.

Advertisment

Marii producători din Cehia au decis să stopeze producția de bere. Chiar dacă berea la halbă era foarte populară în Cehia, acum că pub-urile sunt închise s-a trecut la producția de bere pentru sticle și doze.

Advertisment

În situația de față cererea pentru bere la halbă, a scăzut semnificativ. Mai mult de jumătate din producția de bere se vindea la halbă iar acum nimeni nu mai face acest lucru.

În prezent se produce mai multă bere pentru sticle și doze care poate fi vândută în supermarketuri. De când pub-urile sunt închise s-a constatat o creștere majoră a cererii de bere îmbuteliată.

Cehia este cel mai mare consumator de bere

Având în vedere că vorbim de un mare producător de bere producția anuală se ridică la cote majore. Cehia are nenumărate contracte de de distribuție astfel că prin vânzările de bere la sticlă și doză mai poate acoperi din lipsurile survenite din cererea 0 pentru berea la halbă.

Totuși, datorită crizei provocate de pandemia de coronavirus un număr de 500 de berării artizanale sunt pe punctul de a da faliment.

Se vorbește despre o scădere a producției cu 80% la nivel național Trebuie avut în vedere și faptul că nu toate berăriile au capacitatea de a îmbutelia berea în sticle sau doze.

Micii producători vindeau berea doar în pub-uri. Având în vedere noile reglementări aceștia nu mai au nici un punct de distribuție ceea ce duce inevitabil la insolvență.

Președintele Asociației Producătorilor de Bere Artizanală susține că s-a ajuns într-o situație de-a dreptul critică.

Din 16 martie Praga a închis granițele fapt caree  afectează și exporturile. Cehia deține recordul la cel mai mare consum de bere din lume. Aici se consumă 141 de litri pe cap de locuitor.

Din cauza epidemiei de coronavirus în Cehia s-au înregistrat 3.589 de cazuri pozitive, 39 decese și 61 de pacienți vindecați.

:

Advertisment
Advertisment