Extern

Bulgaria vrea să deschidă sezonul turistic estival la 1 iulie

Autoritățile bulgare intenționează să deschidă sezonul turistic estival, în prima zi a lunii iulie, a anunțat marți ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova.

Advertisment
Advertisement

Industria turismului a fost serios afectată de pandemia de coronavirus. Bilanțul de Covid-19 continuă să crească, dar chiar și așa, Bulgaria se gândește să redeschisă sezonul turistic estival.

Bulgarii plănuiesc să deschidă sezonul turistic estival

Ministrul turismului din Bulgaria a spus marți că această criză din industrie are un caracter fără precedent. Nikolina Anghelkova a evidențiat importanța unirii eforturilor guvernului, ale autorităților locale și ale reprezentanților businessului. Ea crede că doar așa poate fi depășită criză.

Advertisment

Conform spuselor acesteia, Bulgaria are posibilități turistice bogate. Astfel, ea speră ca din 15 iunie să înceapă pregătirile, iar de la 1 iulie să fie deschis sezonul turistic estival.

Advertisment

Ministrul a declarat că turismul reprezintă o parte importantă a economiei țării. Drept urmare, Bulgaria se va axa în acest an pe dezvoltarea turismului intern. Totodată, ea a anunțat că se discută situația înlesnirii regimului de vize pentru oaspeții tradiționali din Turcia și Rusia.

Activitatea turistică din Bulgaria a fost suspendată în data de 17 martie. După doua zile, ministrul sănătății a decis închiderea frontierelor pentru oameni veniți din statele lovite de pandemie. Aici a inclus și națiunile din Uniunea Europeană, cu excepția celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

Anghelkova a spus că strategiile privind restabilirea turismului vor fi prezentate curând celulei operative pentru combaterea coronavirusului. Hotelurile, restaurantele și cafenelele din stațiunile țării își vor continua activitatea, respectând măsurile de protecție.

După trecerea pandemiei, turismul ar putea suferi schimbări drastice

Cunoscutul agent de turism Traian Bădulescu e de părere că ceea ce diferențiază această criză de altele, este frica. Prezența unui adversar nevăzut care face mult victime stârnește panică, aceasta fiind alimentată în fiecare zi de mass-media.

Bădulescu crede că dorința de a călători va exista întotdeauna, însă igiena și sănătatea vor fi puse mai bine în balanță de către turiști. El consideră că după învingerea virusului asiatic, vor apărea anumite proceduri pentru a reda nădejdea turiștilor în serviciile oferite.

Pensiunile turistice, blocurile de locuințe, precum și celelalte imobile destinate închirierii ar urmă să aibă mult de suferit. Consultantul în turism spune că acestea vor fi nevoite să implementeze alte proceduri de curățenie, pentru a atrage turiștii.

Advertisment
Advertisment