Extern

Bătaie în Italia din cauza măsurilor impuse de autorități

Cazurile tot mai numeroase de infectare cu coronavirus continuă sa panicheze oamenii. În Napoli, un grup de persoane s-a luat la bătaie din cauza regulilor referitoare la siguranță

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Bilanțul la nivel mondial al pandemiei de Covid-19 e în continuă creștere. Numărul de infectări se înmulțește pe zi ce trece, iar decesele apar și ele într-un ritm alert.

Drept urmare, statele din întreaga lume au luat măsuri pentru a opri răspândirea virusului. Astfel, cele mai multe țări au decis izolarea totală a populației, ieșirile din locuințe fiind permise doar atunci când e neapărat necesar.

Advertisment

În Napoli, oamenii s-au luat la bătaie în urma măsurilor impuse

Italia e cea mai afectată țară din Europa. Bilanțul e unul de-a dreptul înfiorător, iar oamenii sunt tot mai panicați. Aceștia se tem pentru sănătatea lor și a familiilor și fac tot posibilul pentru a se menține în siguranță.

Advertisment

Într-un supermarket din Napoli, oamenii au cedat nervos. Aceștia s-au luat la bătaie din cauza măsurilor impuse de autorități. Incidentul a avut loc marți seară, iar mai multe persoane au fost grav rănite.

Oamenii au fost foarte violenți, după ce o persoană i-a reproșat unui tânăr că nu păstrează distanță de siguranță și că nu poartă mască de protecție. Omul se temea că va fi infectat cu virusul provenit din China.

Acesta l-a amenințat pe băiat că va chema poliția dacă nu o să poarte mască și nu o să respecte măsurile de siguranță. Tânărul s-a enervat după observațiile făcute și a devenit violent.

Astfel, acesta l-a lovit pe bărbatul care i-a atras atenția, iar el a ripostat. Ulterior, situația s-a transformat într-o bătaie generală. Foarte multă lume a intervenit și și-a împărțit pumni și picioare în cadrul complexului.

Atmosfera a rămas una tensionată pentru mult timp, oamenii implicați continuând bătaia și în afara magazinului. În final, poliția a intervenit și a reușit să aplaneze conflictul.

Situație dezastruoasă în Italia

Italia este cea mai afectată țară din Europa. Coronavirusul a infectat până acum mai mult de 110 000 de persoane și a ucis peste 13 000. Oamenii sunt disperați, iar spitalele nu mai fac față.

Vineri a fost cea mai neagră zi din perioada pandemiei pentru Italia. Atunci au decedat 919 persoane. Decesele din țară reprezintă 30% din numărul de morți de la nivel global.

Totuși, în ultimul timp, rata de infectare e în scădere. Acest lucru poate fi un semn că autoritățile și cadrele medicale reușesc să amelioreze ritmul răspândirii virusului.

Advertisment
Advertisment