Extern

Australia cere anchetarea modului în care OMS a gestionat criza

Australia solicită demararea unei anchete independente privind modul în care Organizația Mondială de Sănătate a acționat în cazul pandemiei de coronavirus.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Australia este nemulțumită de felul în care Organizația Mondială a Sănătății a gestionat situația pandemiei de Covid-19. Ministrul afacerilor externe, Marisa Payne, împărtășește astfel îngrijorările exprimate și de Statele Unite.

Australia dorește anchetarea modului în care OMS a acționat

Ministrul afacerilor externe din Australia a declarat că statul va solicita demararea unei anchete privind felul în care OMS a gestionat criza. Marisa Payne e de părere că astfel vor fi dezvăluite detalii care permit înțelegerea provenienței virusului. Ea crede că așa vor putea fi găsite și soluții pentru învingerea pandemiei.

Advertisment

Mai mult, ministrul consideră că doar un raport independent ar scoate la iveală detalii referitoare la transparența cu care informațiile au fost împărtășite. Ea a anunțat că Australia împărtășește părerea Statelor Unite. Președintele Donald Trump a acuzat OMS că favorizează China și că a acționat greșit în lupta cu Covid-19.

Advertisment

Ministrul consideră că efectele pandemiei vor deteriora “într-un anumit mod” relațiile dintre Australia și China. De asemenea, Marisa Payne a adăugat că se îndoiește de transparență Beijingului.

Ministrul sănătății, Greg Hunt, a spus că susține o astfel de anchetă individuală. Mai mult, el declară că Australia a reușit să limiteze răspândirea coronavirusului, acționând în mare parte împotriva recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Situația din Australia

În țară sunt până acum 6 600 de cazuri de infectare cu Covid-19. Totodată, au fost înregistrare 70 de decese ca urmare a infectării cu coronavirus. Australia a fost una dintre cele mai prompte țări în bătălia cu pandemia.

Astfel, a fost printre primele state din lume care a interzis intrarea pe teritoriul sau a persoanelor care veneau din China. Ministrul sănătății consideră că bilanțul relativ mic se datorează experților medicali din țară.

El adaugă că au fost aspru criticați de anumite autorități și de OMS Geneva, după ce a impus Chinei interdicția de intrare pe teritoriul Australiei.

Advertisment
Advertisment