Extern

Angela Merkel impune noi restricții

Președintele interzice ca muncitorii sezonieri sa mai lucreze pe teritoriul Germaniei în contextul epidemiei de COVID 19

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în întreaga lume, ceea ce a determinat oficialii țărilor afectate să impună noi reguli. În urma deciziei luate de Merkel reprezentanții sectorului agricol au adus numeroase critici la adresa ei.

În acest context ei au cel mai mult de suferit. În momentul de față, forța de muncă este tot mai scăzută iar epidemia de coronavirus o influențează în mod negativ.

Advertisment

Merkel consideră că interzicerea muncitorilor sezonieri este acum măsura necesară de protecție

În situația actuală Merkel consideră că acest lucru este foarte important,. Ea susține că este absolut vital să ia această măsură pentru binele populației acestei țări. Nimeni nu vrea ca Germania să decadă ca și Italia și Spania.

Advertisment

Pentru combaterea acestui virus este necesar ca regulile impuse să fie respectate cu maximă precizie.
Măsurile au intrat în vigoare începând cu data de ieri, de 25 martie. Prin urmare muncitorii care lucrau până acum în Germania în sezonul de primăvară-vară nu vor mai putea trece de frontieră. Aceștia vor fi opriți la graniță pentru că li se vor restrânge considerabil drepturile.

Interdicțiile actuale influențează negativ o mare parte a Uniunii Europene

Până în prezent lucrările sezoniere din Germania se realizau cu ajutorul a 300.000 de lucrători externi care veneau să lucreze în sectorul agricol. Cea mai mare parte a muncitorilor proveneau din România și Polonia.

În Germania un număr de 34.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus. O cifră alarmantă care este cu adevărat îngrijorătoare având în vedere că numărul îmbolnăvirilor crește dramatic.

Acest bilanț cutremurător stă la baza deciziei luate de Merkel. Ea susține că este absolut indispensabil ca aceste măsuri să fie implementate de urgență. În sens contrar, Germania va avea foarte mult de suferit și nu își va putea reveni din această decădere.

Ministrul german al agriculturii, consideră că locurile rămase vacante vor fi acum disponibile pentru persoanele aflate în Germania care au rămas fără loc de muncă. Datorită faptului că, din cauza virusului, barurile și restaurantele nu mai funcționează, șomerii au acum posibilitatea să lucreze pe câmp.

Aceasta susține că Germania are nevoie de un număr de 30.000 de lucrători sezonieri în luna martie și mai mult de dublu, respectiv 85.000 în luna mai.

Și în Franța există aceeași problemă astfel că muncile agricole nu mai sunt disponibile pentru cei din afara țării. În acest context, ministrul agriculturii din Franța, face apel către toți cei care au rămas fără muncă să lucreze pe câmp. Economia țărilor din UE va scădea considerabil dacă granițele Germaniei vor rămâne închise pentru o perioadă lungă de timp.

Advertisment
Advertisment