Extern

Americanii vor sta în case câteva săptâmăni

Contactul uman limitat va putea salva vieți, după spusele oficialilor ai sănătății

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Americanii au fost avertizați că ar putea avea nevoie să rămână acasă pentru o perioadă îndelungată pentru a ajuta ca răspândirea noului coronavirus să fie spre imposibilă.

Americanii au primit sfaturi

“Nu pot să văd că dintr-o dată, săptămâna viitoare sau două săptămâni de acum, se va termina. Nu cred că există o șansă în acest sens. Cred că va trece câteva săptămâni”, a spus dr. Anthony Fauci, șeful Institutul Național al Alergiilor și Bolilor Infecțioase din SUA a declarat în timpul unui interviu acordat emisiunii TODAY vineri dimineață.

Advertisment

Milioane de americani s-au adaptat la închiderea aproape totală a barurilor și restaurantelor, cu excepția cazului de livrare și livrare, anulări școlare și aranjamente de la domiciliu.

Advertisment

Alții și-au pierdut locurile de muncă sau principalele surse de venit, în special cele din industria serviciilor și a călătoriilor.

Acest lucru nu se va schimba în curând, potrivit Fauci. “Dacă te uiți la traiectoria curbelor focarelor și a altor zone, [cel puțin] va fi câteva săptămâni”, a spus dr. Fauci.

Americanii ar trebui să stea acasă

În timp ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a recomandat anularea tuturor evenimentelor publice și limitarea grupurilor la 10 sau mai puțin, statele și autoritățile locale din SUA au ordonat întreprinderilor să se închidă.

Joi seara, California a ordonat celor 40 de milioane de rezidenți să rămână acasă la nesfârșit și să se aventureze în afară doar pentru locuri de muncă esențiale, recrutări și exerciții fizice.

“Pot să vă asigur că izolarea în casă nu este alegerea mea preferată, știu că nu este a voastră, dar este una necesară”, a spus guvernatorul Gavin Newsom, în cadrul unei conferințe de știri difuzate pe social media.

California este primul stat din SUA care a adoptat o astfel de măsură largă pentru a stopa focarul de coronavirus care se răspândește rapid.

Newsom a spus că californienii „încă își pot duce copiii afară, practicând bunul simț și distanțarea socială. Puteți să vă plimbați în continuare câinele”. Mesele de restaurant pot fi încă livrate în case.

Națiuni europene precum Franța și Spania, două dintre cele mai lovite, au adoptat măsuri similare.

Totuși, cifra de decese a Spaniei a crescut peste 1.000 de vineri, iar Italia se apropie de 3.500, depășind China, unde a început focarul.

SUA se pregătește

SUA se prepar, de asemenea, pentru o penurie de paturi de spital și materiale medicale.

Primarul din New York, Bill de Blasio și Newsom, au solicitat administrației președintelui Donald Trump să utilizeze puterile care i-au fost acordate prin Actul de producție a apărării din 1950, invocat în această săptămână, care permite președintelui puteri largi să solicite producătorilor să stimuleze producția de bunuri medicale.

De Blasio a avertizat că, dacă nu se va face nimic, New York City va rămâne fără livrări medicale în „săptămâni”, iar americanii vor rămâne fără multe necesare.

Trump a promis marți, în cadrul unui briefing, că administrația sa face tot posibilul pentru a opri virusul.

“Dacă facem acest lucru bine, țara noastră – și lumea, sincer – dar țara noastră se poate rula din nou destul de repede. Destul de repede”, a spus el.

Advertisment
Advertisment