Extern

Breaking News! Americanii sunt pregătiți pentru un război cu Rusia! Antony Blinken: „Nu căutăm un conflict, dar…”

Antony Blinken transmite că, în eventualitatea unui conflict cu Rusia, americanii sunt pregătiți pentru intervenții de mare anvergură.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Chiar dacă majoritatea statelor încearcă să nu se implice în războiul dintre Rusia și Ucraina, situația poate degenera în orice moment și pot fi atacate și alte state. În acest sens, înaltul oficial Antony Blinken, transmite că americanii nu își doresc dezvoltarea unui conflict cu Rusia, dar sunt pregătiți, pentru orice eventualitate.

NATO se angajează să apele toți aliații și teritoriile acestora, în eventualitatea unei ofensive rusești, transmite secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken. Înainte de întâlnirea dintre miniștrii de Externe, care a avut loc la Bruxelles, Reuters transmită că oficialul american a făcut o declarație foarte fermă, în ceea ce privește posibilitatea extinderii conflictului armat dintre Rusia și Ucraina, în alte state occidentale.

Advertisment

Americanii sunt pregătiți pentru un război cu Rusia! Ce spune Antony Blinken

„Alianţa noatră este o alianţă defensivă. Nu căutăm niciun conflict. Dar dacă un conflict va veni la noi, suntem pregătiţi pentru el şi vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus el reporterilor, condamnând în acelaşi timp atacurile ruseşti asupra civililor din Ucraina”, a precizat Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Advertisment

Mai mult decât atât, acesta a subliniat necesitatea construirii unui sistem de apărare, având în vedere ultimele acțiuni ale lui Vladimir Putin, împotriva Ucrainei. Necesitatea de apărare și de a transmite asigurări către alte state a izvorât, în principal, din atacul rușilor asupra centralei nucleare din Ucraina.

„Şi peste noapte, am văzut, de asemenea, informaţii despre atacul asupra unei centrale nucleare. Acest lucru demonstrează doar imprudenţa acestui război, importanţa încheierii acestuia, precum şi importanţa ca Rusia să îşi retragă toate trupele şi să se angajeze cu bună-credinţă în eforturile diplomatice”, a subliniat Antony Blinken.

 

Advertisment
Advertisment