Extern

Americanii Atrag Atenția cu o Descoperire Uluitoare

Cercetătorii din cadrul Universității din Minesota, SUA au făcut studii amănunțite și au reușit să creeze o hartă 3D a coronavirusului

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Marii cercetători ai Universității din Minesota și-au propus să verifice atent structura acestei bacterii nemiloase. Așa se explică faptul că au ajuns să creeze o hartă 3D a coronavirusului și a proteinei țepoase.

America, țara marilor descoperiri și în perioada pandemiei de coronavirus

Americanii au descoperit că virusul este de fapt un material genetic care stă învelit într-o proteină țepoasă, ce are rol de protecție. Aceste proteine țepoase ajută virusul să se lipească de celulele vii din organism și să le atace.

Advertisment

Cercetătorii au realizat o hartă a structurii virusului. Aceștia au studiat în amănunt „armura” pe care o formează de fapt această proteină țepoasă.

Advertisment

Dacă proteina ar fi lipsit, virusul nu ar fi fost atât de contagios. Proteina țepoasa este cea care lipește bacteria de celulele vii.

După zeci de analize s-a descoperit că de fapt țepii coronavirusului se atașează de celulele umane. Aceștia dețin puterea supremă pentru că infectează rapid corpul uman.

În comparație cu coronavirusul SARS care a dus la decesul a sute de oameni cu 18 ani în urmă, țepii coronavirusului de astăzi sunt de 4 ori mai puternici.

Țepii care învelesc capsula permit virusului să se lipească de celulele din tractul respirator superior.

Este suficient să existe un număr mic de particule pentru ca infecția să pătrundă  în corp

Pentru realizarea hărții 3D cercetătorii au utilizat cristalografie cu raze-X pentru a vedea modalitatea în care coronavirusul se atașează de receptorii ACE-2.

Experții au observat faptul că atunci când virusul „întâlnește” o celulă, se lipește de aceasta prin intermediul țepilor și apoi o transformă în virus. Este o descoperire extrem de interesantă.

Realizând o structura 3D se poate face o comparație clară cu virusul din 2002. Se pare că acest nou tip de coronavirus a dezvoltat noi strategii în timp. Cu ajutorul țepilor se lipește mai ușor de celule și prin urmare pătrunde mai ușor în corp. În acest fel se înmulțește mult mai rapid decât ne-am fi putut imagina.

Harta 3D realizată de cercetătorii americani va fi folosită în mod optim pentru descoperirea medicamentelor care ar putea să distrugă virusul. Acesta este un instrument deosebit de util. Desigur că este vorba despre un proces de durată, însă există posibilitatea de a descoperi antidotul și prin urmare de a salva vieți.

Până în prezent s-a analizat doar o parte din structura virusului, însă cercetarea continuă și aduce o rază de speranța întregii lumi.

Advertisment
Advertisment