Extern

Alertă teroristă în capitala Austriei

Sediul Președinției Austriei a fost evacuat, iar președintele Alexadner Van der Bellen a fost transferat într-un spațiu securizat, în uruma unei alerte cu bombă.

O alertă teroristă a avut loc în Viena, miercuri după-amiază. Întreg sediul Președinției a fost evacuat, președintele fiind mutat temporar într-un spațiu securizat. Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Viena.

Alertă teroristă în Viena

Autoritățile austriece au informat că a avut loc o alertă cu bombă, motiv pentru care întreg sediul Președinției Austriei a fost evacuat. Aceeași măsură a fost luată și pentru Palatul Hofburg din Viena.

Totul a început după primirea unui e-mail care a anunțat prezența unui dispozitiv exploziv în clădire, conform surselor citate de publicația Der Standard. Purtătorul de cuvânt al Președinției Austriei a făcut precizări referitoare la întâmplare. El a spus că pentru câteva ore, șeful statului a fost transferat într-o locație securizată.

Poliția din Viena a oferit un comunicat pe Twitter. Autoritățile spun că agenții au acționat imediat, iar în urma căutărilor nu a fost găsit niciun dispozitiv suspect sau considerat periculos.

Drept urmare, alarma a fost catalogată drept una falsă. Acum, oamenii legii încearcă să identifice expeditorul mesajului de amenințare. Nici motivul făptașului nu este unul cunoscut.

Nu e prima alertă de acest fel din Austria

În perioada Crăciunului de anul trecut, în Viena au avut loc mai multe încercări de atentate teroriste. Deși atunci amenințarea era una reală, autoritățile au dejucat seria de atentate. Unul dintre acestea ar fi lovit o piață de Crăciun din Viena.

Trei bărbați de origine cecenă ar fi fost implicați în acel caz, fiind influențați de ideologia grupării Statului Islamic, potrivit APA. Alte potențiale ținte ar fi fost Salzburg, dar și orașe din Germania, Franța și Luxemburg.

Unul dintre bărbații implicați în rețeaua de atentate era un tânăr de 24 de ani, care făcuse deja pușcărie. El fusese condamnat după două încercări de a intră în Siria și de a se alătură ISIS. Ceilalți doi aveau 25 și 31 de ani.