Extern

25 de elevi au traversat Atlanticul pentru a ajunge acasă

Mai mulți elevi din Olanda au fost nevoiți să străbată Atlanticul pentru a ajunge înapoi la familiile lor.

Advertisment
Advertisement

Pandemia de Covid-19 a luat prin surprindere pe toată lumea. Virusul s-a extins foarte repede, lăsând doar panică și teamă în jurul său.

Din această cauză, toate țările au fost nevoite să implementeze soluții radicale. Pentru 25 de elevi din Olanda coronavirus a apărut într-un moment nepotrivit, aceștia fiind foarte departe de casă.

Advertisment

Mai mulți elevi au traversat Atlanticul pentru a ajunge acasă

În timpul apariției de coronavirus, 25 de elevi erau într-o tabără educațională în Caraibe. Din cauza restricțiilor de deplasare impuse de autorități, zborurile au fost anulate. Acest lucru i-a forțat să își schimbe planurile de întoarcere acasă pentru luna martie.

Advertisment

Astfel, în loc să se întoarcă cu avionul din Cuba așa cum era inițial planificat, aceștia au pornit spre casă la bordul unui vas. Alături de ei au fost un echipaj de marinari cu experiență și trei profesori. Așadar, și-au făcut proviziile și au pornit într-o călătorie de cinci săptămâni a cărei destinație era țara lor natală.

Drumul a fost destul de lung, 7.000 de kilometri, și le-a oferit elevilor diferite provocări, dar și amintiri de neuitat. Copiii aveau vârste cuprinse între 14 și 17 ani și au fost așteptați în portul Harlingen de părinții îngrijorați, dar și ușurați că au ajuns cu bine. Vasul Wylde Swan a ajuns în portul din Olanda duminică dimineața.

Au apărut și declarațiile oficiale

Directorul companiei, Christophe Meijer, a declarat că studenții au fost monitorizați pentru coronavirus în martie pentru a se asigura că nimeni nu a fost infectat. El a spus că este mulțumit că elevii s-au adaptat vieții la bord și că și-au continuat educația pe parcursul acestei lungi călătorii.

Tot acesta a anunțat că elevii au învățat multe despre adaptabilitate, despre atenția mass-media, dar și despre activitatea lor școlară normală.

Tot el a ținut să specifice că aceștia  sunt cu mult înaintea colegilor lor de școală în ceea ce privește materia. Organizatorii au publicat și videoclipuri în care mai mulți delfini înotau alături de vas.

Advertisment
Advertisment