Extern

21 de milioane de americani au rămas fără loc de muncă

Piața muncii din Statele Unite e puternic afectată de pandemia de coronavirus. Numărul persoanelor care au rămas fără loc de muncă a luat proporții.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Covid-19 a lovit foarte puternic întreaga planetă. Statele Unite au fost afectate serios de virusul asiatic. Bilanțul victimelor continuă să crească, iar economia are mult de suferit în urma restricțiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei.

Mai mult de 21 de milioane de americani și-au pierdut job-ul

Peste 5,2 milioane de cereri de șomaj au fost înregistrate săptămâna trecută. În săptămâna anterioară, au fost depuse alte 6,6 milioane. Numărul total al cererilor depuse în ultima lună a trecut de 21 de milioane.

Advertisment

Astfel, în 4 săptămâni, pandemia de Covid-19 a eliminat echivalentul tuturor job-urilor create în Statele Unite după criză din 2008-2009. Specialiștii consideră că numărul șomerilor va începe să scadă în perioada următoare.

Advertisment

Acest lucru s-ar datora afacerilor mici care vor fi sprijinite de stat. Totodată, guvernatorii încearcă să redeschisă zonele în care a fost depășit deja vârful pandemiei de coronavirus.

Din cauza evoluției Covid-19, cea mai mare parte a populației din Statele Unite se află în izolare. Drept urmare, economia a paralizat, iar companiile și-au suspendat activitatea și au trimis mulți angajați în șomaj.

Unii experți avertizează că rata șomajului la nivelul țării va atinge 20% pe parcursul lunii aprilie. Conform statisticilor, în primele trei luni ale anului, economia americană a suferit cea mai puternică contracție după cel de-al doilea război mondial.

Situația din Statele Unite

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 640 000, în SUA. De asemenea, mai mult de 30 000 de oameni au decedat în urma contactării Covid-19.

Miercuri au fost înregistrare aproape 2 300 de noi decese. Astfel, a fost atins un record negativ în Statele Unite, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de morți la nivel mondial. Luni și marți, numărul deceselor a fost de aproximativ 1 500. Recordul anterior fusese înregistrat vineri(2 108 morți).

Totuși, există și o veste bună pentru țara condusă de Donald Trump. În New York, considerat epicentrul epidemiei, se observă o scădere a bilanțului.

Advertisment
Advertisment